"TTT Rīga" basketbolistes iekļūst Eirokausa astotdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: FIBA.com

"TTT Rīga" basketbolistes trešdien FIBA Eirokausa izslēgšanas turnīra pirmās kārtas atbildes spēlē pārspēja Kristīnes Vītolas pārstāvēto Pirejas "Olympiacos" un, tiekot pie panākuma divu maču summā, nodrošināja vietu astotdaļfinālā.

Rīdzinieces savā laukumā ar rezultātu 70:65 (22:15, 16:20, 14:12, 18:18) uzvarēja Pirejas vienību, divu spēļu summā esot pārākām ar 142:118.

Mājinieču rindās rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Ieva Pulvere, Kira Lamberte izcēlās ar 14 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr vēl 14 punktus sakrāja Margo Klavo.

Pirejas komandā Eleanna Kristinaki izcēlās ar 17 punktiem, bet Vītola tika pie 15 punktiem un piecām bumbām zem groziem.

Pirmās ceturtdaļas izskaņā mājinieces veica septiņu punktu izrāvienu, taču otrajā ceturtdaļā viešņas pēc nepilnām trīs minūtēm jau samazināja mājinieču pārsvaru līdz diviem punktiem. Pirms došanās puslaika pārtraukumā "TTT Rīga" uz brīdi tika pie +5, tomēr Vītola realizēja divus soda metienus pēc Pulveres piezīmes, samazinot viešņu deficītu līdz trīs punktiem.

Atgriežoties laukumā pēc puslaika pārtraukuma, rīdzinieces atkal palielināja pārsvaru līdz deviņiem punktiem, kamēr noslēdzošā ceturtdaļa sākās ar 52:47 par labu "TTT Rīga". Pirejas vienībai vajadzēja nepilnas divas minūtes, lai panāktu neizšķirtu (55:55), kamēr vēl minūti vēlāk viešņas pārņēma vadību ar 58:55.

Rīdzinieces atlikušajā mača laikā atspēlējās un atguva vadību, ko nosargāja līdz finālsvilpei, svinot uzvaru ar 70:65.

Pirms nedēļas rīdzinieces viesos tika pie uzvaras ar 72:53.

"TTT Rīga" astotdaļfinālā pretī stāsies Šarlevilmezjēras "Flammes Carolo" vai Larošas pie Jonas "Roche Vendee", kuras izšķirošo spēli aizvadīs trešdien plkst.21. Pirms nedēļas abu vienību cīņa noslēdzās ar 71:71.

"TTT Rīga" rindās rezultatīvākā līdz šim bijusi Kira Lamberte, kura septiņās spēlēs vidēji izcēlusies ar 15,7 punktiem, 5,6 atlēkušajām bumbām un 5,1 rezultatīvu piespēli, kamēr Margo Klavo sakrājusi vidēji 13,1 punktu, bet Ieva Pulvere - 11,7 punktus un četras rezultatīvas piespēles.

Vītola starp pretiniecēm septiņos mačos caurmērā guvusi 15,4 punktus un izcīnījusi astoņas atlēkušās bumbas, kā arī bloķējusi 1,7 metienus.

F grupā "TTT Rīga" svinēja sešas uzvaras sešās spēlēs, ieņemot pirmo vietu un tiekot izsētām ar sesto numuru, bet "Olympiacos" ar trim uzvarām ieņēma trešo vietu, kvalificējoties izslēgšanas spēlēm kā ceturtā labākā trešo vietu ieņēmēja un tiekot izsēta ar 27.numuru.

Apakšgrupas spēlēs "TTT Rīga" izbraukumā uzvarēja "Olympiacos" ar 77:68, bet savā laukumā - ar 59:55.

"TTT Rīga" sezonas sākumā nepārvarēja FIBA Eirolīgas kvalifikāciju, tādējādi sezonu turpinot pēc spēka otrajā klubu turnīrā Eiropā.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificējās katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu