Kuldīgas tehnikuma direktora pienākumus uz laiku pildīs Saldus tehnikuma direktore

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums.
Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums. Foto: Publicitātes foto

Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma direktora pienākumu izpildi no nākamā gada 2.janvāra, uz laiku līdz jauna direktora apstiprināšanai, uzņēmusies Saldus tehnikuma direktore Iveta Bērziņa.

Kā aģentūru LETA informēja Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma direktores vietniece izglītības jomā Inese Kļaviņa, ceturtdien, tehnikuma direktora vietnieču un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) amatpersonu tikšanās laikā viņas informētas, ka Bērziņa nodrošinās Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma dokumentu sakārtošanu atbilstoši noteiktajām prasībām.

IZM Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā ir izsludinājusi atklātu konkursu uz Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma direktora amatu.

Pieteikšanās konkursam līdz 7.janvārim. Pretendentu izvērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā notiks pretendentu iesniegto dokumentu atbilstības un pieteikuma vēstulē sniegtās informācijas saturiskā izvērtēšana.

Otrajā kārtā iekļuvušie pretendenti tiks aicināti uz darba interviju, kuras laikā tiks izvērtēta amata pretendenta profesionālā sagatavotība Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma direktora amata aprakstā noteiktajām prasībām.

Amata pretendentiem, kuri tiks virzīti konkursa otrajai kārtai, konkursa komisija lūgs piecu kalendāro dienu laikā iesniegt prezentāciju daļēji latviešu valodā un daļēji angļu valodā par tēmu "Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma darbības attīstības piedāvājums, stratēģiskais redzējums un priekšlikumi turpmākajiem pieciem gadiem".

Kā vēstīts, jauns direktors Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikumam nepieciešams, jo IZM pēc uzraudzības vizītes tehnikumā līdzšinējās tehnikuma direktores Daces Cines darbā saskatīja pārkāpumus un panāca vienošanos par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Kā vēstīts, Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma darbinieki atklātā vēstulē aicina valsts augstākās amatpersonas, tajā skaitā izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu (JV) atsaukt vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu ar tehnikuma direktori Daci Cini, kas esot noslēgta ar "viltu, maldiem un spaidiem".

Mācību iestādes darbinieki norāda, ka 11.decembrī tehnikuma pedagogu informatīvajā sanāksmē viņi informēti par IZM pārbaudes vizīti IZM Profesionālās un pieaugušo izglītības departamenta vadītājas Rūtas Gintautes-Marihinas vadībā, kas notikusi 22.novembrī.

Darbinieku ieskatā, vizīte notikusi "ar skaidru un nepārprotamu mērķi" - meklēt un konstatēt pārkāpumus Cines darbībā, vadot tehnikumu. Vēstulē uzsvērts, ka IZM pārbaudes veicēji neuzklausīja sniegtos skaidrojumus no tehnikuma administrācijas puses un izrādīja "vispārēju vienaldzību visu esošo faktu un apstākļu noskaidrošanai".

Pedagogi tika informēti, ka 4.decembrī Cine bija uzaicināta uz tikšanos IZM, uz kuru viņa ieradās. Tikšanos vadīja Gintaute-Marihina kopā ar citām IZM amatpersonām. Tehnikuma darbinieki akcentē, ka tikšanās laikā ministrijas amatpersonas "ar personīgiem apvainojamiem, cinisku attieksmi, ar vispārīgiem pieņēmumiem" nav devuši laiku un iespējas iepazīties ar dokumenta saturu par 22.novembrī IZM veiktajā pārbaudē konstatētajiem rezultātiem.

"Izmantojot savu dienesta stāvokli, psiholoģisko ietekmēšanu, IZM amatpersonas piespieda tehnikuma direktori pretēji viņas gribai un pārliecībai parakstīt IZM iepriekš sagatavoto vienošanos par darba attiecību izbeigšanu no 2024.gada 1.janvāra," vēstulē pauž mācību iestādes darbinieki.

Tāpat viņi vērš uzmanību, ka noslēgtā vienošanās par darba attiecību izbeigšanu ir "pilnīgi prettiesiska, nelikumīga un spēkā neesoša" no tās noslēgšanas brīža, jo vienošanās noslēgta ar "viltu, maldiem un spaidiem". Vēstulē uzsvērts, ka, lai tiesiskais darījums būtu spēkā, nepietiek ar to, ka puses izsaka savu gribu. Svarīgi, lai griba būtu radusies brīvi, bez maldiem, viltus vai spaidiem. Tehnikuma kolektīvs nepiekrīt IZM lēmumam, ka ar Cini ir izbeidzamas darba attiecības.

IZM paziņoja, ka par atklāta konkursa uz direktora amatu izsludināšanu, lai nodrošinātu Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma tehnikuma darbības nepārtrauktību un attīstības projektu īstenošanu.

Tāpat IZM organizēs revīziju, lai gūtu pārliecību, ka darbs tehnikumā tiek organizēts, kontrolēts un uzraudzīts atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu