SPKC iedzīvotājus svētku laikā aicina ievērot drošības pasākumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gājēju iela Ogrē rotāta Ziemassvētkiem
Gājēju iela Ogrē rotāta Ziemassvētkiem Foto: Edijs Pālens / LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) aicina ievērot drošības pasākumus, lai svētku laikā pasargātu gan sevi, gan tuviniekus.

SPKC aicina ievērot roku higiēnu, nepieskarties ar nemazgātām rokām sejai, bieži vēdināt telpas, sekot savam veselības stāvoklim un nedoties uz viesībām pat ar mazākajiem elpceļu infekcijas slimības pazīmēm, piemēram, klepus, sāpes kaklā, paaugstināta ķermeņa temperatūra.

Tāpat svētku laikā SPKC aicina pievērst uzmanību svētku galda sagatavošanai drošā un veselīgā veidā, nepārēsties un nelietot alkoholu.

Tāpat mediķi aicina izvairīties no stresa, gatavojoties svētkiem. SPKC rosina sadalīt svētku organizēšanas pienākumus, tādā veidā gatavošanās svētkiem radīs mazāk satraukuma.

Svētku laikā jāatceras arī par fiziskajām aktivitātēm, piemēram, garākām pastaigām svaigā gaisā. Vienlaikus SPKC arī atgādina vienmēr lietot aizsargekipējumu, nodarbojoties ar kādu ziemas sporta veidu - slidojot, slēpojot, braucot ar ragaviņām vai sniegadēli.

SPKC aicina pārliecināties par svētku rotājumu drošību, proti, neatstāt degošas sveces bez uzraudzības, nenovietot sveces tuvumā viegli uzliesmojošiem priekšmetiem, pirms lampiņu virteņu izmantošanas pārliecināties, vai tās nav bojātas.

Tāpat mediķi aicina izvēlēties bērniem drošas dāvanas. Svarīgi pārbaudīt rotaļlietas marķējumu un izvēlēties tikai bērna vecumam atbilstošas rotaļlietas, maziem bērniem - bez baterijām, magnētiem un sīkām detaļām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu