"Bild": Krievija izveidojusi aviokompāniju, kas nelegālos migrantus ievedīs Eiropā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nexta_tv/"X"

Vācijas ietekmīgais laikraksts "Bild" vēsta, ka Polijas drošības iestādes brīdinājušas par "jaunu, organizētu bēgļu plūsmu caur Krieviju un Baltkrieviju". "Bild" rīcībā esošā informācija liecina, ka jaunā Turcijas aviokompānija "Southwind" ir daļa no šī plāna.

Baltkrievijas varas iestādes piektdien paziņoja: "Turcijas čarterreisu aviokompānija "Southwind Airlines" ievieš tiešos lidojumus starp lielākajām Baltkrievijas pilsētām un Turciju." Cena – apmēram 195 eiro par lidojumu.

Aviokompānija veic tiešos lidojumus caur Poliju. Saskaņā ar Polijas Iekšlietu ministrija iekšējo informāciju pastāv "pārmērīgi liels" potenciāls mērķtiecīgai nelegālo bēgļu plūsmai ar jaunās aviokompānijas starpniecību uz Rietumeiropu, vēsta laikraksts.

Tas atbilst Polijas Drošības iestāžu ziņojumiem, kas publicēti pagājušās nedēļas beigās. Attiecīgi Krievija un Baltkrievija pastiprina savu "hibrīdoperāciju, kuras mērķis ir saasināt migrāciju un līdz ar to politisko krīzi Rietumvalstīs- īpaši Vācijā".

Aviokompānija tika izveidota 2022. gada aprīlī, un tā atrodas Antālijā, Turcijā. Sākotnējais aviokompānijas mērķis bija novērst Krievijas tūristu izbraukšanu uz citām valstīm.

Medijs ziņo, ka aviokompāniju izveidojusi Krievija un šajā plānā iesaistīts ir arī kara noziedznieks Vladimirs Putins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu