VIDEO Beļģija atklāj jaunu informāciju par traģēdiju Ziemassvētku tirdziņā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Beļģijas pilsētā Audenārdē vētrainā laikā apgāzusies liela Ziemassvētku egle, kas nogalinājusi sievieti un divus cilvēkus ievainoja, vēsta valsts varas iestādes un medijs "The Guardian".

Drošības kameru ierakstos redzami spilgti izgaismota 20 metrus augsta Ziemassvētku egle, kas lēnām noliecās un pēc tam nokrita blakus Ziemassvētku tirdziņam.

Pilsētas prokurora pārstāvis sacīja, ka upuris ir 63 gadus veca sieviete. Divas sievietes guva vieglus ievainojumus.

"Izmeklēšanā galvenā uzmanība tiks pievērsta tam, vai egle bija pareizi nostiprināta, un tika pētīta arī laikapstākļu ietekme," vēstīja prokurors.

Vētra Pia ceturtdien skāra Beļģijas rietumus, tādēļ meteoroloģiskais dienests izplatīja dzelteno brīdinājumu.

Jau ziņots, ka milzīgā egle Audenārdes pilsētā apmēram 50 kilometrus uz rietumiem no Briseles neizturēja stipru vēja brāzmu ceturtdienas vakarā, vēstīja Beļģijas ziņu aģentūra "Belga".

Koks uzkrita trim cilvēkiem, no kuriem viena sieviete vēlāk slimnīcā nomira no nopietniem ievainojumiem.

Uzreiz pēc egles nogāšanās apmēram 20 cilvēki to pacēla un atbrīvoja divus cietušos, bet trešo pēc tam izglāba ārkārtas situāciju darbinieki.

Videoierakstos bija redzams, kā egle pirms nogāšanās šūpojās vējā. Vietējie mediji citēja Audenārdes mēra Marnika de Meulemēstera teikto, ka koku nogāza stiprs lietus un vēja brāzmas.

Vēl nebija zināms, vai milzīgā, uz svētkiem izrotātā egle bijusi slikti nostiprināta. Negadījuma vieta tika norobežota, un varas iestādes sāka izmeklēšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu