"Latvijas Tautas frontes" līdzdibinātājs, dzejnieks Viktors Avotiņš guldīts zemes klēpī

LETA
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Rīgas Latviešu biedrības nama Baltajā zālē šodien no plkst.10 līdz 12 notika atvadīšanās no mūžībā aizgājušā latviešu dzejnieka un žurnālista, viena no Latvijas Tautas frontes izveidotājiem Viktora Avotiņa, informē Avotiņa meita Laima Letiņa.

Latviešu rakstnieces Rudītes Kalpiņas vadībā atvadīšanās laikā bija iespēja dalīties ar kopīgām atmiņām un pārdomām Mārča Auziņa ģitāras pavadībā, pieminot Avotiņu un godājot viņa dzīves laikā paveikto.

Pēc izvadīšanas no Rīgas Latviešu biedrības nama tuvinieki viņu pavadīja uz Ivana kapiem, no Jēkabpils ielas 29, Rīgā, puses.

Jau ziņots, ka sestdien, 16.decembrī, 76 gadu vecumā miris Avotiņš. 1947. gadā dzimušais Avotiņš beidzis Suntažu vidusskolu un Rīgas Civilās aviācijas inženieru institūtu. Viņš strādājis laikrakstos "Literatūra un Māksla", "Daugava", "Latvijas Jaunatne", "Jaunā Avīze" un "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Dažādos laikos Avotiņš bijis Latvijas Žurnālistu savienības valdes priekšsēdētājs un valdes priekšsēdētāja pirmais vietnieks, Latvijas Rakstnieku savienības priekšsēdētājs, Nacionālā kinematogrāfijas centra (tagad - Nacionālā kino centra) Konsultatīvās filmu padomes loceklis, kā arī "Latvijas PEN kluba" biedrs.

Izdoti trīs Avotiņa dzejoļu krājumi - "Apiet loku" (1979), "Taupīšanās" (1982) un "Lēzenā mūžība" (1986), bet periodikā publicēts daudz Avotiņa rakstu par literatūras un kultūras jautājumiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu