Vācijas pārgājienu grupas ekspedīcija beidzas ar policijas aplenkumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: RihamKousa/"X"

Pēdējo septiņu gadu laikā kāda sīriešu pārgājienu entuziastu grupa regulāri šķērsojusi Vāciju, kāpjot kalnos un šķērsojot dažādas vietas. Tomēr pēdējā pārgājiena laikā grupa saskārās ar pamatīgu incidentu, jo policijai tika ziņots, ka grupā esot nelegālie migranti, vēsta medijs "The Guardian".

Grupa saņēma zvanu no policijas, jo pastāvēja aizdomas, ka grupā esot nelegālie migranti, kurus plāno pārvest pāri tuvējai Čehijas robežai.

Kluba pirmsākumi meklējami 2016. gadā, kad brīvprātīgo grupa, kurā daudzi ir no Sīrijas, sāka organizēt regulāras aktivitātes un pārgājienus.

Iniciatīva izrādījās veiksmīga, piedāvājot dalībniekiem iespēju izpētīt Vāciju, vienlaikus satiekot jaunus cilvēkus. Drīz vien grupa kļuva par reģistrētu klubu, kas organizēja garākus pārgājienus un ekspedīcijas gan jaunpienācējiem, gan vāciešiem.

Kad grupa devās atpakaļ uz viesnīcu, kurā viņi apmetās, viņi konstatēja, ka ceļu bloķējusi policijas automašīna.

Grupas pārstāvis sacīja: "Laikam kāds bija piezvanījis policijai. Mēs redzējām daudz cilvēku, kuri izskatījās pēc bēgļiem vai migrantiem. Lielākā daļa no mums bija sīrieši, mēs runājām arābu valodā, tāpēc viņi dzirdēja valodu, kuru viņi neatpazina, un izsauca policiju."

Grupas pārstāvis policijai sacīja, ka visi pārgājiena dalībnieki valstī atrodas likumīgi un lielākā daļa ir arī Vācijas pilsoņi.

Grupai nācies skaidrot situāciju Vācijas policijai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu