Pirmdien atrisināta divu igauņu skolnieču slepkavība, kas pastrādāta pirms 34 gadiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Erakogu/Rus.Postimees

Tiesa Krievijā pasludinājusi spriedumu saistībā ar divu igauņu skolnieču slepkavību, kas notikusi pirms 34 gadiem, ziņo Igaunijas portāls "Rus.Postimees". 

1989. gada 28. martā 17 gadus vecās skolnieces Eda Eikla un Krista Sarapa no Tallinas ar vilcienu ieradās Maskavā. Pēc divām dienām viņas tika atrastas mirušas. Nu pēc 34 gadiem Maskavas tiesa ir paziņojusi, ka lieta ir atrisināta ar DNS testa palīdzību.

Noskaidrots, ka vainīgais ir Dmitrijs Zaharovs, kurš tika aizturēts 2022. gada 21. decembrī. Sākotnēji viņš teicis, ka bija tikai aculiecinieks un slepkavību pastrādājuši viņa paziņas. Viņš apgalvoja, ka ar abiem paziņām skolnieces saticis pie viesnīcas "Rossiya".

Zaharova vainu apstiprināja DNS tests, kas uz abu mirušo meiteņu apģērba uzrādīja viņa DNS pēdas. Pirmdien viņš pasludināts par vainīgu un viņam piespriests 16 gadu cietumsods.

Izmeklētāji noskaidroja vēl divas iesaistītās personas, kas nomira 1999. un 2012. gadā. 

1989. gada 29. martā abas pusaudzes devās uz veikalu pēc krāsām un pēc tam pastaigājās pa Maskavu, nonākot līdz viesnīcai "Rossiya", kur bija iespējams izņemt skaidru naudu. Nereti tur uzturējās arī kriminālās aprindās zināmas personas – viens no viņiem bija Zaharovs, kurš jau iepriekš bija notiesāts par laupīšanu. 

Zaharovs teica, ka kopā ar paziņām abas meitenes satika pie viesnīcas. Trijotne viņas piedāvāja aizvest uz restorānu un pēc tam pavadīt mājās. 

Vakarā kompānija iesēdās automašīnā un nonāca Losinoostrovskas ielā, kas bija neapgaismota. Zaharovs apgalvoja, ka "meitenes uzņēmušas iniciatīvu, bet pēc tam kliegušas, ka tiek izvarotas". 

"Izkāpu no mašīnas un konfrontēju meiteni, kas uzsāka strīdu. Kad viņa sāka kliegt, ka mūs nosūdzēs policijai, es viņu nogrūdu zemē un sāku žņaugt. Pēc dažām minūtēm viņa nomira." Viņa draugi nogalināja otru pusaudzi. Izvaroto skolnieču sakropļotās mirstīgās atliekas tika atrastas tikai nākamās dienas vakarā. 

Slepkavība sabiedrībā izraisīja milzu rezonansi – laikraksti rakstīja par notikušo un Igaunijas varasiestādes piesolīja atlīdzību par palīdzību aizdomās turamo atrašanā. Aculiecinieku noziegumam gan nebija.

Attiecīgi pēc gada lietas izmeklēšana tika apturēta, un tikai vairākus desmitus gadu vēlāk tā tika ierosināta vēlreiz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu