Muiža un luksusa klases auto. Kas pieder FSB ģenerālim, kurš pārraudzījis Navaļnija saindēšanu?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: Gregory Stein/Shutterstock

Vietnes "Telegram" kanāla "Black Mirror" uzturētāji paziņojuši, ka ir tikuši pie vēstulēm, kuras sūtījis bijušais Krievijas Federālā drošības dienesta Zinātniskās un tehniskās nodaļas vadītājs, ģenerālis Eduards Černovolcevs, kurš iesaistīts Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanā 2021. gadā. Vēstulēs atklāts, ka viņa īpašumā ir vairāku desmitu miljonu dolāru vērtībā vērti nekustamie īpašumi, smalki rokaspulksteņi un luksusa klases automašīnas, ziņo Krievijas neatkarīgais medijs "The Insider".

Černovolcevs arī vadījis FSB Kriminālistikas institūtu, kura aģenti piedalījās opozīcijas politiķu Navaļnija un Vladimira Kara-Murzas, kā arī rakstnieka Dmitrija Bikova saindēšanas operācijās. 

Vēstuļu autentiskumu apstiprinājis arī pats "The Insider". Tajās ietvertā informācija liecina, ka Černovolcevs, būdams "pieticīgs drošības dienestu darbinieks", spējis iegādāties muižas vairāku desmitu tūkstošu dolāru vērtībā, automašīnu "Bentley Continental", kā arī rokaspulksteņus 20 000 ASV dolāru vērtībā. 

Vēstulēs ir iekļauts jaunu mājokļu variantu saraksts, ko Černovoļcevs un viņa sieva izvērtēja 2022. gada vasarā.

Viņi īpašu uzmanību pievērsa vairākiem variantiem: 15 miljonu dolāru "četrstāvu rezidencei" ar peldbaseinu Agalarovas muižas ciematā un 22 miljonus dolāru vērtai Truvilas savrupmājai, ar atsevišķām personāla telpām.

Galu galā ģenerālis izvēlējās pieticīgāku variantu — māju Dovilas ciemā pie Rubļovkas par 4 miljoniem dolāru – ko reģistrēja uz sava sievastēva Genādija Tolkačova vārda.

Pat ja Černovolcevs saņemtu tādu pašu algu kā FSB priekšnieks Aleksandrs Bortņikovs (130 000 USD gadā), viņam būtu nepieciešami 30 gadi, lai uzkrātu naudu šīs mājas iegādei, neņemot vērā citus izdevumus.

Černovolcevs nēsā arī "Breguet Classique" markas pulksteni, kas vienā brīdī sasniedza 20 000 ASV dolāru vērtību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu