Sieviete ar retu diagnozi dzemdējusi divus bērnus divu dienu laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Andrea Mabry/UAB Hospital

Kāda amerikāniete ar retu anomāliju, tā saukto divragu dzemdi, dzemdējusi divus bērnus divu dienu laikā. Dzemdības kopumā ilga 20 stundas, vēsta BBC.

32 gadus vecā Kelsija Hečere otrdien dzemdēja vienu meitu, bet trešdien – otru.

Meitenes tiek uzskatītas par dvīnēm, taču viņu dzimšanas dienas nav vienā dienā.

Alabamas Universitātes slimnīcas ārsti apstiprināja, ka mātei un jaundzimušajām klājas labi, norādot, ka lielākā daļa cilvēku ārstu profesijā “iziet cauri visai karjerai un nekad neierauga” tik retu grūtniecību.

17 gadu vecumā Hečerei paziņoja, ka viņai ir divragu dzemde. Pēc slimnīcas sniegtajiem datiem, šī ir reta iedzimta anomālija, kas sastopama 0,3% sieviešu. Un iespēja iestāties grūtniecībai ar augļiem abās dzemdēs ir vēl mazāka, “viena no miljona”, sacīja ārsti.

Trīs iepriekšējās Hečeres grūtniecības bija normālas. Arī šoreiz viņa uzskatīja, ka ir stāvoklī tikai ar vienu bērniņu – līdz USG izmeklējumā atklājās, ka embrijs attīstās arī otrajā dzemdē.

Sievietei bija nepieciešama dzemdību ierosināšana 39. nedēļā. Viņu apmeklēja uzreiz divas dzemdību speciālistu komandas.

Pirmā meitenīte, Roksija, piedzima vagināli 19. decembrī. Otrā, kuru nosauca par Rebelu, ķeizargriezienā nāca pasaulē 10 stundas vēlāk.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu