VIDEO Ukraiņi atklājuši efektīvu jūras dronu, kas saukts par "ātrāko objektu Melnajā jūrā"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jason Jay Smart/"X"

Ukrainas Bruņotie spēki uzbrukumos Krievijas Melnās jūras flotes karakuģiem sākuši izmantot jaunu dronu "Kozak Mamai", kas spēj pārvietoties ar ātrumu 70 km/h, ziņo ASV medijs "Insider". 

Par jaunā drona eksistenci iepriekš nekas nebija zināms. Ukrainas Drošības dienests par tā izmantošanu paziņojis valsts televīzijas kanālos pirmdien, 25. decembrī. 

Ukrainas mediji ziņo, ka tas tagad aktīvi tiek pielietots uzbrukumos Krievijas karakuģiem Melnajā jūrā. Ziedojumu kampaņas "UNITED24" pārstāvji teikuši, ka, pateicoties tā jaudai, tas ir "visātrākais objekts Melnajā jūrā".

Drons arī ir aprīkots ar videonovērošanas kameru un ir šāvienizturīgs, tāpēc to ir sarežģīti notriekt. 

Jau kopš Krievijas iebrukuma sākuma Ukrainas armija aktīvi uzbrūk Krievijas karakuģiem Melnajā jūrā. Uzbrukumi lielākoties vainagojušies panākumiem – Lielbritānijas aizsardzības ministrs Grānts Šapss atzinis, ka pēdējo četru mēnešu laikā iznīcināti 20% Krievijas Melnās jūras flotes.

Ministrs atzinīgi izteicās par naktī uz otrdienu notikušo Ukrainas armijas triecienu Feodosijas ostai okupētajā Krimā, kurā tika iznīcināts lielais desantkuģis "Novočerkassk".

"Pēdējā Putina flotes spēku iznīcināšana liecina, ka tie, kas uzskata, ka Ukrainas karā ir pata stāvoklis, maldās," norādīja ministrs.

"Viņi nav pamanījuši, ka pēdējo četru mēnešu laikā ir iznīcināti 20% Krievijas Melnās jūras flotes," pauda Šapss.

"Krievijas dominējošajai lomai Melnajā jūrā tagad mests izaicinājums, un jaunā Apvienotās Karalistes un Norvēģijas vadītā Jūras jaudu nodrošināšanas koalīcija palīdzēs gādāt, ka Ukraina gūst uzvaru jūrā," piebilda ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu