VIDEO Dāsnums Ziemassvētku līmenī – Letangs izdala sešas rezultatīvas piespēles "Penguins" uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kriss Letangs
Kriss Letangs Foto: Reuters/ScanPix

Ar sešām rezultatīvām piespēlēm trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās Pitsburgas "Penguins" aizsargs Kriss Letangs, palīdzot savai komandai viesos izcīnīt graujošu uzvaru pār Ņujorkas "Islanders" vienību.

"Penguins" viesos uzvarēja ar 7:0 (0:0, 6:0, 1:0), bet Letangs kļuva par pirmo aizsargu NHL vēsturē, kurš vienā periodā ticis pie pieciem rezultativitātes punktiem. Savukārt sešas rezultatīvas piespēles mačā ir atkārtots NHL aizsargu rekords.

Ar 2+1 uzvarētāju rindās izcēlās Džeiks Gencels, divus vārtus guva Jevgēņijs Malkins, pa 1+1 nopelnīja Valteri Pūstinens un Rikards Rakels, reizi precīzi meta Radims Zohorna, bet Markuss Petešons atzīmējās ar četrām rezultatīvam piespēlēm.

Tristans Džerijs "Penguins" vārtos tika galā ar visiem 22 mājinieku metieniem un aizvadīja savu ceturto "sauso" spēli šosezon. Kopuma karjeras laikā viņš nepārspēts palicis 17 NHL mačos.

Citā trešdienas spēlē savus pirmos vārtus papildlaikā guva pagājušā NHL drafta pirmais numurs Konors Bedārds, nodrošinot Čikāgas "Blackhawks" uzvaru 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pār Vinipegas "Jets".

Bedārds pirmajā periodā atklāja rezultātu, bet otrajā trešdaļā Morgans Barons panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus Bedārds guva papildlaika trešajā minūtē.

Šosezon vien 18 gadus jaunais uzbrucējs 34 spēlēs ticis pie 32 (15+17) punktiem un ir līgas rezultatīvākais debitants.

Citā mačā pie četriem rezultativitātes punktiem tika Sebastians Aho, kurš ar 1+3 palīdzēja Karolīnas "Hurricanes" viesos ar 5:2 (2:0, 3:2) apspēlēt Nešvilas "Predators" vienību.

Uzvarētāju rindās pa 1+1 iekrāja Brents Bērns, Sets Džārviss un Andrejs Svečņikovs, bet vēl vienus vārtus guva Džeks Drūrijs. Mājinieku sastāvā precīzi bija Raiens O'Railijs un Gustavs Nīkvists.

Pie četriem punktiem trešdien tika arī Šons Durzi, palīdzot Arizonas "Coyotes" savā laukumā atspēlēties no 0:4 un papildlaikā ar 5:4 (0:1, 1:3, 3:0, 1:0) pārspēt Kolorādo "Avalanche" hokejistus.

Durzi mača 58.minūtē panāca izlīdzinājumu, bet uzvaras vārtus pagarinājuma pēdējā minūtē Džeks Makbeins.

Mājinieku sastāvā 1+1 iekrāja Džeisons Zakers un Losons Krūzs, bet vēl vienus vārtus guva Maikls Keselrings. Viesu sastāvā 1+1 savā rēķinā ierakstīja Miko Rantanens un Neitans Makinons, bet pa reizei precīzi meta Logans O'Konors un Džonatans Druēns.

Vēl vienā spēlē pie uzvaras viesos tika bez latviešu aizsarga Uvja Balinska spēlējošā Floridas "Panthers", kas izbraukumā ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) tika galā ar Tampabejas "Lightning" vienību.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Sems Reinhārts, bet vienus - Ārons Ekblads, kamēr mājinieku rindās precīzi metieni padevās Ņikitam Kučerovam un Maiklam Eisimontam.

Kā zināms, "Panthers" aizsargs Balinskis pašlaik nosūtīts uz komandas fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu