Ralfs Šūmahers par Mihaelu: Mūsdienu medicīna palīdz darīt dažas lietas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ralfs un Mihaels Šūmaheri
Ralfs un Mihaels Šūmaheri Foto: dpa/scanpix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) Ralfs Šūmahers sarunā ar Vācijas laikrakstu "Bild" izteicies par sava brāļa Mihaela traģisko negadījumu un tā sekām.

Nu jau apritējuši 10 gadi, kopš F-1 leģenda Mihaels Šūmahers Francijā kalnu slēpošanas trasē piedzīvoja traģisko kritienu, kura dēļ plašākā sabiedrībā vairs nav parādījies.

Ralfs Šūmahers sarunā ar "Bild" atskatījās uz šiem 10 gadiem un arī brāļa lomu viņa dzīvē vēl pirms F-1.

"Viņš bija ne tikai mans brālis. Kad es biju jaunāks, viņš bija arī mans mentors. Viņš man iemācīja visu par kartingiem. Mums ir septiņu gadu vecuma starpība, bet viņš allaž man bija blakus. Kopā braucām ar kartingiem, trenējām apdzīšanas manevrus un visus pārējos aspektus, kuri ir svarīgi autosportā. Es vienkārši varēju mācīties no labākā," sacīja Ralfs.

Leģendārā pilota incidents satrieca sporta pasauli. Protams, Šūmahera ģimeni viņa kritiens skāris vissmagāk.

"Tas izmainīja mūsu ģimeni. Varu teikt, ka man šis incidents bija ļoti slikta un dramatiska pieredze. Ne tikai man. Arī Mihaela bērniem. Miks, kā mēs zinām, toreiz bija turpat klāt. Diemžēl dzīve allaž nav godīga," atminējās Šūmahers.

Mihaels trasē vairākkārt izbēga no smagiem savainojumiem. Ralfs atzīst, ka brālim karjeras laikā veiksme stāvējusi klāt. Diemžēl tā muguru pagrieza ar autosportu nesaistītā negadījumā.

"Man pietrūkst kādreizējā Mihaela. Reizēm dzīve ir negodīga. Mihaelam dzīves laikā vairākkārt paveicās, bet tad notika traģiskais negadījums. Par laimi, mūsdienu medicīna šo to palīdz. Bet nekas nav tā kā iepriekš," sacīja Ralfs.

Mihaels Šūmahers savas F-1 karjeras laikā izcīnīja 91 uzvaru, kas līdz pat 2020. gada sezonai bija visu laiku labākais rādītājs, līdz to pārspēja "Mercedes" pilots Luiss Hamiltons. Savukārt Ralfs aizvadīja kopumā 182 sacīkstes, tiekot pie sešiem panākumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu