Aparjodi, Bots/Plūme un Upīte/Kaluma uzvar Latvijas kausā kamaniņu sportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sportists Kristers Aparjods.
Latvijas sportists Kristers Aparjods. Foto: Matthias Schrader/AP

Kristers Aparjods, Kendija Aparjode, kā arī divnieku ekipāžas Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Anda Upīte/Zane Kaluma piektdien Siguldā uzvarēja Latvijas kausā kamaniņu sportā, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Vīriešu konkurencē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Aparjods, abos braucienos uzrādot labāko finiša laiku. Aparjodam piekāpjoties par 0,362 sekundēm, otrajā vietā bija juniors Kaspars Rinks, savukārt bronzas godalga bija Gintam Bērziņam.

Vīriešu junioru konkurencē uzvarēja Rinks, bet otrajā vietā bija Roberts Dreimanis.

Sieviešu konkurencē zelta godalgu izcīnīja Aparjode, kura pirmajā braucienā uzrādīja labāko finiša laiku, bet otrajā - otro. Sudrabs Elīnai Ievai Vītolai, kura uzvarētājai piekāpās vien par astoņām sekundes tūkstošdaļā, bet bronza - Sigitai Bērziņai, kura abos braucienos uzrādīja trešo labāko finiša laiku.

Sieviešu junioru konkurencē uzvaru izcīnīja Kaluma. Otrajā vietā bija Katrīna Duganova, bet bronza tika Zandai Ulbikai.

Vīriešu divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvaru izcīnīja Bots/Plūme. Sudraba godalga, uzvarētājiem piekāpjoties par 0,562 sekundēm, bija Eduardam Ševicam-Mikeļševicam/Lūkasam Krastam. Savukārt trešajā pozīcijā bija Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, kuriem arī zelta godalga kā vienīgajai ekipāžai junioru konkurencē.

Sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē uzvara jauna sastāva ekipāžai - Upītei/ Kalumai. Otrajā vietā bija Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna, bet trešā bija - Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, šīm divām ekipāžām ieņemot pirmās vietas junioru ieskaitē.

Pārējās vecuma grupās uzvaras svinēja Edvards Marts Markitāns, Margita Sirsniņa, Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis, Margita Sirsniņa/Madara Pavlova, Everts Precinieks, Katrīna Parfenkova, Līna Kraslavska un Renārs Kūkojs.

Sacensībās startēja 81 sportists vecuma kategorijās no pieaugušajiem līdz "Jauniešiem C". Nacionālo kamaniņu sporta izlasi pārstāvēja visi tās dalībnieki.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu