Pēc laulības šķiršanas Ievai Ilvesai atņems Igaunijas piešķirto "prezidenta sievas" kompensāciju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Ilves/Facebook

Neilgi pirms Ziemassvētkiem tapa zināms, ka izjukusi latviešu diplomātes Ievas Ilvesas un bijušā Igaunijas prezidenta Tomasa Ilvesa laulība. Nu tiek šķetināts, kā tiks dalīta viņu manta.

Žurnāls "Kas Jauns", atsaucoties uz postimees.ee, raksta, ka 1663,63 eiro lielā ikmēneša kompensācija, ko Ieva Ilvesa no Igaunijas valsts kases saņēma pēc vīra prezidentūras termiņa beigām, pēc šķiršanās procesa noslēgšanās vairs vairs netiks izmaksāta. 

Savukārt, ja Tomass Hendriks Ilvess apprecēsies vēlreiz, viņa sievai kompensācija no valsts nepienāksies.

Ilvesiem pieder kopīgs 2016. gadā dibināts konsultēšanas uzņēmums, kura peļņa pērn pārsniedza 246 000 eiro. Abi ir valdes locekļi un vienīgie faktiskie īpašnieki.

Savukārt Ievas Ilvesas Valsts amatpersonas pēdējā deklarācijā, kas iesniegta aizvadītā gada pavasarī, norādīts, ka viņai pieder dzīvoklis Limbažos un dzīvoklis un zeme Salacgrīvā. Tāpat viņas īpašumā ir dzīvoklis Gruzijā, kā arī divas vieglās automašīnas.

Ilvesa bija deklarējusi 15 000 eiro skaidras naudas uzkrājumus un 20 000 eiro bezskaidras naudas uzkrājumus bankā Igaunijā un norādījusi arī 58 000 eiro parādsaistības.

Jau ziņots, ka Ilvesa par šķiršanās faktu paziņoja sociālajos tīklos. 

Atgādinām, ka Ieva un Tomass Ilvesi mija gredzenus 2016. gada 2. janvārī Igaunijā. Ilvesai ir trīs bērni, no tiem jaunākais - Hanss Hendriks - pasaulē nāca 2016. gada novembrī.

Tomass Hendriks Ilvess bija Igaunijas prezidents no 2006. līdz 2016. gadam. No iepriekšējām attiecībām Ilvesam ir trīs bērni.

Vairāk lasi žurnāla "Kas Jauns" 2. janvāra numurā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu