Bundestāgā atkal aicina piegādāt Kijivai raķetes "Taurus"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spārnotā raķete "Taurus".
Spārnotā raķete "Taurus". Foto: Sergey Kohl/Shutterstock

Vācijas parlamenta Aizsardzības komisijas priekšsēdētāja Marī Agnese Štraka-Cimmermane no jauna aicina Vācijas valdību atbalstīt spārnoto raķešu "Taurus" piegādes Ukrainai, otrdien vēsta ziņu aģentūra AFP.

"Ukrainai vajadzīgs vairāk munīcijas, vairāk rezerves daļu, un raķetes "Taurus" ir jāsāk piegādāt nekavējoties, lai totāli apgrūtinātu krievu loģistiku," norādīja brīvo demokrātu (FDP) politiķe.

Vācijas paustā apņemšanās atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams, "kļūs par tukšu skaņu", ja Vācija kopā ar sabiedrotajiem neturpinās atbalstīt Ukrainu "krietni spēcīgāk".

Tas attiecas arī uz iznīcinātāju F-16 piegāžu Eiropas koalīciju. Tai "ātrums ir jāuzņem ievērojami straujāk", sacīja komitejas vadītāja.

Centieni sniegt atbalstu Ukrainai sastapušies ar grūtībām, jo bijušas "spraigas debates par budžetu", skaidroja Aizsardzības komitejas deputāte zaļo politiķe Sara Nannni.

Ukrainai šobrīd steidzami nepieciešami artilērijas šāviņi, raķetes "Taurus" un rezerves daļas jau piegādātajai tehnikai, norādīja politiķe.

FDP un zaļie kopā ar sociāldemokrātiem veido valdošo koalīciju.

Arī opozīcijas kristīgo demokrātu un Kristīgi sociālās savienības (CDU/CSU) bloks grasās no jauna paust savas prasības par tālas darbības raķešu piegādēm Ukrainai, vēsta AFP.

Bloka prasības, arī par militārās palīdzības palielināšanu, tiks pieņemtas CDU/CSU kongresā janvāra sākumā.

Diskusijas par nepieciešamību piegādāt raķetes "Taurus" turpinās vairākus mēnešus.

Valdība vilcinās nodot Ukrainas rīcībā raķetes "Taurus" divu iemeslu dēļ, iepriekš rakstīja avīze "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Ar šīm raķetēm varēs veikt triecienus dziļi Krievijas iekšienē, turklāt Ukrainai, domājams, būs jānodod ģeodati, kā arī jānodrošina apkalpojošais personāls.

Iespēja, ka Vācija var tikt uzskatīta par kara dalībnieci, ir "leģitīms iemesls, lai atteiktos no zināmu ieroču sistēmu piegādēm", norādīja laikraksts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu