Pētījums liecina: sievietes, kuras tiekas ar jaunākiem vīriešiem, ir laimīgākas un seksuāli apmierinātākas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: feeling lucky/ Shutterstock

Sievietes, kuras tiekas ar jaunākiem vīriešiem, ir laimīgākas un seksuāli apmierinātākas nekā sievietes, kurām ir attiecības ar sava vecuma vīriešiem, atklāts jaunā pētījumā.

Psiholoģijas profesori no Londonas Metropolitēna universitātes pētījumā, kas publicēts akadēmiskajā žurnālā “Sexual and Relationship Therapy”, intervēja 24 sievietes.

Pētījumā tika konstatēts, ka vecākas sievietes ieguva augstākus rezultātus trīs dažādās kategorijās, šķietami laužot stereotipu par to, ka attiecības starp vecāku sievieti un jaunāku vīrieti ir emocionāli tukšas un tās veicina tikai fiziskais faktors.

“Šajā pētījumā tika apšaubīts priekšstats, ka sievietes, kuras tiekas ar jaunākiem vīriešiem, ir mazāk apmierinātas vai veiksmīgas nekā sievietes, kuras ir attiecībās ar vienaudžiem,” akadēmiskajā rakstā skaidroja vadošā pētniece Samanta Banberija, norādot, ka pētījumi, kas apskata vecuma atšķirības attiecībās, jo īpaši par sievietēm, kas satiekas ar jaunākiem vīriešiem, ir ļoti reti.

17 no projektā pieaicinātajām sievietēm satikās ar vīriešiem, kas bija septiņus līdz desmit gadus jaunāki par viņām pašām. Atlikušās septiņas sievietes bija attiecībās ar vīriešiem aptuveni savā vecumā.

Aptaujāto vecāko sieviešu vidējais vecums bija 45 gadi, bet otras grupas vidējais vecums bija 42 gadi, kas nozīmē, ka abām grupām bija salīdzinoši vienmērīga bāze, no kuras salīdzināt.

Katra sieviete pētījuma ietvaros tika aptaujāta par viņu emocionālā intelekta, seksuālās pašefektivitātes un subjektīvās laimes līmeni.

Seksuālā pašefektivitāte attiecas gan uz seksuālo pārliecību, gan apmierinātību, savukārt emocionālā inteliģence tiek raksturota kā spēja uztvert un izteikt emocijas.

Komanda atzina, ka viņi aptaujāja tikai nelielu sieviešu izlasi un nu cer paplašināt viņu pētījumos iesaistīto sieviešu skaitu, lai noskaidrotu, vai viņas sniedz tādus pašus secinājumus.

“Sabiedrībā mēdz kritiskāk uztvert sievietes, kuras satiekas ar jaunākiem vīriešiem, nekā gados vecākus vīriešus, kuri satiekas ar jaunākām sievietēm. Ir jāveic vairāk pētījumu par vecāka gadagājuma sievietēm, kuras satiekas ar jaunākiem vīriešiem, un mēs vēlējamies izprast šo sieviešu īpašības salīdzinājumā ar sievietēm, kuras satiekas ar līdzīga vecuma vīriešiem,” skaidroja Banberija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu