VIDEO Dziļš pārdzīvojums arī glābējiem. Kāpēc neizdevās glābt Praulienas pagastā traktorā iesprostotā vīrieša dzīvību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/4. studija

Pērnā gada 23. novembris Praulienas pagastā bija traģisks. Traktoram ieslīdot grāvī, tajā tika iesprostots šoferis. Glābējiem diemžēl neizdevās glābt vīrieša dzīvību, un vietējie iedzīvotāji aizvien par to ir neizpratnē, stāsta Latvijas Televīzijas raidījums "4. studija".

Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka vīrieša dzīvību vēl varētu glābt, ja glābēji notikuma vietā būtu ieradušies laicīgāk.

Kā norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Madonas daļas komandieris Arnis Šmugais, sākotnējā informācija liecina, ka divas brigādes 16:45 izbraukušas uz 17 kilometru attālo notikuma vietu. 

Taču šauro grants ceļu aizsprostojis kāds stāvošs baļķvedējs. Glābšanas darbu vadītājs pieņēma lēmumu atlikušo ceļu - pusotru kilometru - mērot kājām, bet šoferi baļķvedējus apbrauca pa pļavu.

Pirmie glābēji notikuma vietā ieradās 17:23. Glābšanas operāciju apgrūtināja sarežģītie laikapstākļi.

Piesaistot papildu tehniku, traktorā iespiesto vīrieti izdevās atbrīvot, diemžēl viņš jau bija miris.

"Vienmēr katrs ugunsdzēsējs grib izglābt, redzēt to pateicību, to veiksmīgo iznākumu. Šis nebija tāds iznākums, un nākamajā rītā pārrunājot var redzēt, ka arī viņiem tas ir dziļš pārdzīvojums. Nav tā, ka pēc sejām varēja redzēt, ka tā ir tāda kārtējā darba diena... arī viņiem tas bijis tāds trieciens par to, ka neizdevās," atzīst Šmugais. 

Video: Raidījuma "4. studija" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu