Jaunzeme ieskicē, kur vēlētos strādāt pēc VID ģenerāldirektores pilnvaru beigām (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme piedalās izglītojošā kampaņā, kurā informē par finanšu noziegumiem un naudas atmazgāšanas shēmām.
Valsts Ieņēmuma dienesta ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme piedalās izglītojošā kampaņā, kurā informē par finanšu noziegumiem un naudas atmazgāšanas shēmām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme vēl nav izlēmusi, kur strādās pēc pilnvaru termiņa beigām šogad februārī, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Jaunzeme.

Viņa norādīja, ka piecu gadu laikā ir pieņēmusi tūkstošiem lēmumu attiecībā uz uzņēmumiem, tāpēc iespējas strādāt privātajā sektorā ir gandrīz nulle, turklāt "atdzišanas periods" ir divi gadi.

Jaunzeme minēja, ka tādējādi lūkosies pēc darba iespējām vai nu valsts pārvaldē, vai kādos ārvalstu projektos. Tāpat Jaunzeme sacīja, ka pēc izglītības ir ekonomiste, tāpēc labprāt strādātu savā profesijā, piemēram, ekonomikas analītikā.

"Vēl ir jāsaprot, ko es gribētu darīt pēc VID ģenerāldirektora pilnvaru beigām," teica Jaunzeme.

Viņa arī piebilda, ka pēc VID apjomiem un darbības vēriena, Latvijā nav daudz tādu darba vietu, kuras varētu salīdzināt ar VID.

Jau vēstīts, ka valdība 2023.gada 8.augustā nolēma nepagarināt Jaunzemes pilnvaru termiņu, un izbeigt darba attiecības ar viņu no 2024.gada 12.februāra.

Jaunzeme atbilstoši Finanšu ministrijas 2019.gada 7.februāra rīkojumam tika iecelta amatā uz pieciem gadiem. Viņai bija izveidojušās visai konfliktējošas attiecības ar iepriekšējo VID politisko pārraugu, kādreizējo finanšu ministru Jāni Reiru (JV).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu