Ļaunprātīgi izmantots mūziķa Intara Busuļa vārds, organizējot krāpniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mūziķa Intara Busuļa soctīklos izvietots aicinājums būt uzmanīgiem un vērīgiem - krāpnieki izmantojuši viņa vārdu savām blēdībām. 

"Jā, Intars Busulis ir atvērts, draudzīgs, komunikabls, iespējams, ieliks sirsniņu jūsu storijam, un var gadīties, ka ierakstīs kādu komentāru.

Taču gadījumos, kad tiekat uzrunāti, aicināti draudzēties, izprašņāti par jūsu privāto dzīvi un aicināti darboties mediju komandā, - skaidrs, ka tas ir krāpnieks," brīdina Busuļa komunikāciju komanda.

"Aplikācijās "Instagram", "Facebook", "Whatsapp" tiek pievērsta cilvēku uzmanība (jo raksta Intars Busulis), cilvēki tiek aizvilināti uz dažādām citām vietnēm un panāk to, ka abonē, iesaistās finanšu shēmās un nodod savus personas datus."

Lielākoties šie krāpnieki neatrodas Latvijā vai Eiropā. Visbiežāk viņi ir no Āfrikas vai Āzijas valstīm un saziņā izmanto tulkošanas programmas.

Ko darīt šādās situācijās? "Ziņot sociālo mediju administrācijai, izmantojot ziņošanas iespējas. Šim nolūkam "drossinternets.lv" ir sagatavojuši vērtīgu, informatīvu bukletu. Lasīt šeit. 

Ziņot var arī konkrētajā viltus profilā, izmantojot trīspunkti un ziņošanas opciju "ziņot par viltus profilu / report fake account".

Neapstiprināt draudzības aicinājumus ar šiem viltus kontiem, neatbildēt uz ziņām.

"Droša interneta" pārstāvji uzsver: "Ja nereaģēsim, tad krāpniekiem vairs nebūs interesanti tērēt laiku, mēģinot apmuļķot cilvēkus Latvijā!"

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Busuļa vārds nav vienīgais, kas pēdējā laikā izmantots krāpnieciskiem nolūkiem. Pēdējā pusgada laikā arī žurnālistes Ilzes Dobeles un Jāņa Dombura vārds tika izmantots krāpnieciskās publikācijās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu