VIDEO "Viņi te nedzīvo normāli!" Teikā nama kaimiņus pamatīgi sanikno ģimene, kurā ir meita ar garīgās attīstības traucējumiem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Rīgā kāda daudzdzīvokļu nama iedzīvotājus saniknojuši jauni īrnieki – ģimene, kurā ir pieaugusi meita ar garīgās attīstības traucējumiem (1. grupas invaliditāte). Situācija nonākusi tik tālu, ka nama saimnieks jau pieprasa ģimenei izvākties, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Pagājušajā mēnesī Inita, Alberts, kā arī viņu 31 gadu vecā meita Līga sāka īrēt dzīvoklī namā Stāmerienas ielā, blakus tirdzniecības centram "Akropole Alfa". Vieta likās izdevīga, jo Alberts, kuram vienīgajam ir darbs, lieltirgotavā strādā par apkopēju.

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Meitai Līgai ir garīgās attīstības traucējumi, kuri izpaužas neordinārā uzvedībā. Līgai patīk muzicēt – dziedāt un spēlēt spēļu sintezatoru. Dziedāt mēdz kopā ar māti Initu. Inita raidījumam sacīja, ka Līgas skaļāka uzvedība traucē kaimiņiem.

"Varbūt meitene ir skaļāka. Viņa ir invalīds. Tas ir jāpiedod! Viņai [Līgai] vajag papriecāties, bez šaubām. Uzdziedāt vajag. Lai taču dzied! Te režīms kā cietumā, nekādas dziedāšanas. Liekas, ka pat cietumā var uzdziedāt," stāsta māte.

Meita arī aktīvi pako un krauj ziedojumu kastes ukraiņu palīdzībai.

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Tomēr tagad situācija namā ir kļuvusi nokaitēta. Kaimiņus ļoti tracina šī ģimene. Tāpēc mājas saimnieks neilgi pēc īres attiecību uzsākšanas ģimenei pieprasa izvākties no dzīvokļa. 

Uzklausītie kaimiņi raidījumam "Bez tabu" uzsvēra, ka jaunie īrnieki ar meitas diagnozi nedrīkst piesegt kaitniecību. Vairākus iedzīvotājus neapmierina ģimenes dzīvesveids kopumā, nevis tikai Līgas skaļā uzvedība.

"Viņi neļauj gulēt. Viņi mēdz bļaustīties vēlu vakarā un naktī. Tāpat miskastēs ložņā. Viņi ir kā vācēji, miskastnieki. Kāpņu telpā bļauj mums virsū un draud. Viņi te nedzīvo normāli!" stāsta viena no kaimiņienēm.

Kaimiņi raidījumam norāda, ka šī ģimene dzīvo ļoti nevīžīgi, un no viņu īrētā dzīvokļa jūtama nelāga smaka, kas izplatās koplietošanas telpās. Māte nenoliedz, ka trijatā guļ nelielā gultā. Viņa sacīja, ka nokārtojas spainī, turpat dzīvoklī, jo saimnieks esot liedzis piekļuvi koplietošanas tualetei.

Kad mājas saimnieks atnāk pie jaunajiem īrniekiem ieviest kārtību, tad ģimene izspēlē "Kalpaka kārti". Proti, ģimene apgalvo, ka tās senčos ir slavenais latviešu pulkvedis Oskars Kalpaks, tāpēc viņi jūtas "neaizskarami", vēstī "Bez tabu".

Sociālā dienesta darbinieki ir "ļoti labi" informēti par šo ģimeni, ziņo "Bez tabu".

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu