Kinoaktieris Šia Lebafs plāno kļūt par katoļu diakonu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu kinoaktieris Šia Lebafs gada pēdējā dienā ceremonijā katoļu dievnamā Kalifornijā kļuvis par iesvētītu šīs baznīcas locekli un apsver plānus nākotnē kļūt par katoļu diakonu, vēsta katoļu ziņu aģentūra CNA.

Vēsti par 37 gadus vecā aktiera konfirmāciju sociālajā tīklā "Facebook" publicējusi kapucīnu franciskāņu ordeņa Kalifornijas nodaļa.

"Mēs esam iepriecināti, ka varam dalīties ar ziņu - mūsu dārgais brālis Šia Lebafs aizvadītajā nedēļas nogalē pilnībā pievienojies baznīcai ar konfirmācijas sakramentu," teikts ordeņa Rietumamerikas provinces paziņojumā.

Runājot ar CNA, Lebafa konfirmācijas krusttēvs kapucīnu brālis Aleksandrs Rodrigess sacīja, ka aktieris "kaut kad nākotnē" vēlas kļūt par diakonu.

Iedvesmu iesvētīties katoļu baznīcā Lebafs guvis kinofilmas "Padre Pio" ("Tēvs Pio") tapšanas gaitā, sacīja Rodrigess. Filmā Lebafs atveido itāļu kapucīnu brāli Pjetrelčinas Pio.

Lebafs kādā brīdī "tā spontāni sacīja - "es vēlos kļūt par diakonu". Un viņš tā jūtas joprojām", sacīja Rodrigess, kas arī filmā atveido ordeņa brāli.

Iesvētību ceremonija notikusi Kalifornijā Solvangā Vecās misijas Svētās Ineses draudzē.

Lebafa kinokarjera aizsākās pirms vairāk nekā 20 gadiem. Cita starpā viņš filmējies tādās kinolentēs kā "Volstrīta: Nauda nekad neguļ", "Indiana Džonss un kristāla galvaskausa karaļvalsts", kā arī trijās "Transformeru" filmās.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu