Rastorgujevam 25. un Birkentālam 42. vieta iedzīšanā Pasaules kausa biatlonā posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs.
Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs. Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs sestdien Oberhofā Pasaules kausa biatlonā ceturtajā posmā ieņēma 25.vietu 12,5 kilometru iedzīšanas distancē, bet Renārs Birkentāls finišēja 42.vietā.

Pirmo uzvaru Pasaules kausa posmos izcīnīja Norvēģijas biatlonists Endre Stremsheims, kuram iepriekš augstākā vieta bija iepriekšējā posmā Lencerheidē iedzīšanā izcīnītā otrā vieta. Viņš šaušanā kļūdījās divreiz, finišējot pēc 33 minūtēm un 4,2 sekundēm.

Pirmās piecas vietas ieņēma norvēģi. Otro vietu ar diviem soda apļiem izcīnīja Sturla Holms Lēgreids, no Stremsheima atpaliekot 17,8 sekundes, bet trešo - Juhanness Dāle-Ševdāls, kurš ar vienu kļūdu šaušanā spēja sasniegt goda pjedestālu pēc 13.vietas sprintā, uzvarētājam zaudējot 36,4 sekundes.

Nākamās vietas ieņēma brāļi Tarjei un Juhanness Tingnēss Bē, ieņemot attiecīgi ceturto un piekto vietu, J.T.Bē pēdējā šaušanā kļūdoties trīsreiz. Sesto vietu ieņēma francūzis Fabjēns Klods.

Rastorgujevs šaušanā kļūdījās vienreiz, pēdējā šaušanā stāvus netrāpot ceturto šāvienu. Tas ļāva viņam ieņem 25.vietu, uzvarētājam zaudējot divas minūtes un 48,4 sekundes.

Birkentāls abās šaušanās guļus kļūdījās pa reizei, bet stāvus šāva nekļūdīgi, 58 biatlonistu konkurencē ieņemot 42.vietu un sasniedzot karjeras rekordu Pasaules kausa iedzīšanas sacensībās. Viņš Stremsheimam zaudēja četras minūtes un 25,4 sekundes.

Birkentāls iedzīšanā šosezon startēja tikai Hohfilcenē, kur ierindojās 48.vietā, bet Rastorgujevs ieņēma 22.vietu Lencerheidē, kā arī 29. - Estešundā un Hohfilcenē.

Sievietes, piedaloties arī Baibai Bendikai, desmit kilometru iedzīšanas distancē trasē dosies plkst.15.40, sacensības tiešraidē translējot televīzijas kanālam LTV7.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā. Nākamais posms nākamnedēļ notiks citā Vācijas trasē Rūpoldingā.

Pasaules čempionāts no 7. līdz 18.februārim notiks Nove Mesto, bet Eiropas meistarsacīkstes no 21. līdz 28.janvārim - Slovākijas trasē Osrblī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu