Lai veiktu triecienus arī mērķiem Krievijā. Bundestāga deputāti mudina piegādāt Ukrainai "Taurus" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Spārnotā raķete "Taurus".
Spārnotā raķete "Taurus". Foto: Sergey Kohl/Shutterstock

Vairāki Bundestāgā pārstāvēto partiju vadošie aizsardzības jomas politiķi izteikušies par labu raķešu "Taurus" piegādēm Ukrainai, lai Kijiva varētu veikt triecienus arī mērķiem Krievijas teritorijā, vēsta laikraksts "Rheinische Post".

Šādu nostāju Vācijas federālā valdība vēl nesen dēvēja par nepieņemamu.

Par labu raķešu "Taurus" piegādēm Ukrainai izteikusies gan valdošās koalīcijas zaļo pārstāve aizsardzības jautājumos Zāra Nanni, gan opozīcijas kristīgo demokrātu (CDU) ārlietu runasvīrs, bijušais Bundesvēra pulkvedis Roderihs Kīzeveters.

Viņi abi uzskata, ka Ukrainai jābūt tiesībām izmantot šīs tālā darbības rādiusa raķetes, lai iznīcinātu Krievijas iekārtas, no kurām raķetes tiek raidītas uz Ukrainas teritoriju.

"Pati efektīvākā aizsardzība pret Krievijas aviācijas triecieniem ir uguns pa mērķiem Krievijas teritorijā un Ukrainas okupētajās teritorijās, no kuriem Krievija veic savus uzbrukumus," sacīja Nanni.

Tā būtu labākā Ukrainas mierīgo iedzīvotāju aizsardzība, un tas ir paredzēts starptautiskajās tiesībās, norādīja deputāte.

Vācu spārnotās raķetes šādiem triecieniem ir neaizstājamas, savukārt sacīja Kīzeveters.

""Taurus" ir svarīgas, jo šī sistēma ir ļoti efektīva, un to var izmantot piegādes un vadības struktūru iznīcināšanai tālu aiz frontes līnijas," sacīja deputāts.

CDU politiķis pieļāva, ka ar šiem tālās darbības rādiusa ieročiem Ukraina var iznīcināt Krimas tiltu, tādejādi apgrūtinot krievu karaspēka piegādes caur Krimu, kā arī var iznīcināt Melnās jūras floti un piespiest Krievijas karaspēku kapitulēt un šādā ceļā atbrīvot pussalu.

Pēc nesenajām Krievijas veiktajām Ukrainas masīvajām apšaudēm ar raķetēm arī Bundestāga Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja Marī Agnese Štraka-Cimmermane aicināja nodrošināt Ukrainai raķetes "Taurus".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu