Gaļēdāji pret veģetāriešiem. Ļaudis asos konfliktos cepas par "Neapēd zemeslodi" izaicinājumu (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Prostock-studio/ Shutterstock

Lai saudzētu dabu un klimatu, ik gadu tūkstošiem cilvēku apņemas janvārī samazināt dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņu uzturā un apgūt videi draudzīgākus ēšanas ieradumus izaicinājuma "Neapēd zemeslodi" ietvaros. Kas par to sakāms sociālo tīklu lietotājiem?

"Kā visvienkāršāk palīdzēt zemeslodei un aizsargāt klimatu? Ēdot mazāk gaļas un citu dzīvnieku produktu! Pieņem izaicinājumu janvārī ēst dabai draudzīgāk!" teikts "Neapēd zemeslodi" izaicinājumam veltītā mājaslapā.

Izaicinājums notiek jau sesto gadu, un tā dalībnieki apgūst un izmēģina dabai draudzīgāku un veselīgu uzturu, ikdienā patērējot mazāk dzīvnieku un vairāk augu izcelsmes produktu. Izaicinājumā piedalās arī vairākas sabiedrībā plaši pazīstamas personības. 

Tomēr sociālajos tīklos cilvēku domas par kampaņu gan dalās. 

Daudzi cilvēki pauda viedokli, kādēļ ir izvēlējušies atteikties no gaļas, kā arī aicināja tā rīkoties arī citus cilvēkus.

Veģetāriešu un vegānu nostāja pamatīgi sadusmoja gaļēdājus - daudzi rakstīja, ka "Neapēd zemeslodi" izaicinājums ir liekulīgs, jo gaļas vietā tiek aicināts uzturā lietot produktus, kas eksportēti no tālām valstīm. Citus gan pamatīgi kaitināja, ka viņi par savu izvēli ēst gaļu tiek kaunināti. 

Daudzi gan nesaprata, kādēļ temats raisījis tik asas diskusijas, norādot, ka nav nevienā no karojošajām pusēm.

Izaicinājumu "Neapēd zemeslodi" organizē biedrība "Dzīvnieku brīvība".

"Dzīvnieku brīvība" ir 2012.gadā dibināta biedrība, kuras mērķis ir izbeigt dzīvnieku ciešanas industriālajā lopkopībā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu