VIDEO "Viņi ir atnākuši mūs nogalināt." Ekvadoras televīzijā tiešraides laikā ielaužas noziedznieki (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ekvadoras sabiedriskās televīzijas studijā Gvajakilā otrdien tiešraides laikā ielauzās bruņoti cilvēki maskās, kas sagrāba par ķīlniekiem vairākus žurnālistus un tehniskos darbiniekus. Iebrukums beidzās, kad studijā ieradās policija un bandītus aizturēja.

Bandīti ar šautenēm un granātām ielauzās telekanāla TC studijā un raidīja šāvienus, kuru laikā bija dzirdami kādas sievietes lūgumi nešaut. Iebrucēji piespieda telekanāla darbiniekus nogulties zemē, un bija dzirdami kāda cilvēka sāpju kliedzieni, kamēr studijā nodzisa gaismas, bet turpinājās tiešraide.

Video: Bandīti uzbrūk tiešraides laikā

"Lūdzu, viņi ir atnākuši mūs nogalināt. Dievs, neļauj tam notikt. Noziedznieki ir ēterā," bija teikts TC darbinieka "WhatsApp" paziņojumā, kas nosūtīts ziņu aģentūrai AFP.

Pēc apmēram pusstundu ilga haosa studijā ieradās policisti, un kāds paziņoja, ka viņiem "ir ievainots biedrs". Ekvadoras nacionālās policijas priekšnieks Sesars Sapata drīz pēc tam paziņoja, ka policisti aizturējuši visus bruņotos iebrucējus un atņēmuši viņiem šaujamieročus un sprāgstvielas.

Video: Likumsargi aiztur bandītus

"Šis akts ir uzskatāms par teroraktu," teica Sapata, nepasakot, cik cilvēku tika aizturēti.

Kā ziņots, Ekvadorā pirmdien pēc kāda bīstama narkobarona izbēgšanas no cietuma un nemieru izcelšanās vairākos citos cietumos tika izsludināts ārkārtējais stāvoklis un noteikta komandantstunda no plkst.23 līdz plkst.5.

Ekvadoras prezidents Daniels Noboa, kurš amatā atrodas kopš novembra, paziņoja par armijas mobilizēšanu uz 60 dienām, nosūtot karavīrus ielu patrulēšanai un kārtības uzturēšanai cietumos, kamēr tiek meklēts izbēgušais gangsteris Hosē Adolfo Masiass, kas pazīstams ar palamu "Fito".

Reaģējot uz ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu, bandīti otrdien sagrāba par ķīlniekiem vairākus policistus un sarīkoja sprādzienus vairākās pilsētās, kā arī paziņoja, ka uzsāk "karu" pret Naboa.

"Jūs pieteicāt karu, jūs dabūsiet karu," teikts bandītu paziņojumā, ko kameras priekšā nolasīja viens no sagūstītajiem policistiem. "Jūs izsludinājāt ārkārtējo stāvokli. Mēs pasludinām policiju, civilistus un karavīrus par likumīgu kara mērķi."

Paziņojumā arī bija teikts, ka katrs, kurš tiks atrasts uz ielas pēc plkst.23, "tiks sodīts ar nāvi".

Naboa oktobrī notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarēja, apsolot stingri vērsties pret narkotiku tirdzniecību un vardarbību, kas pārņēmusi valsti.

Varas iestādes otrdien paziņoja, ka ir nolaupīti septiņi policisti piekrastes pilsētā Mačalā, galvaspilsētā Kito un Losriosas provincē valsts dienvidrietumos.

Prezidenta rezidenci un metro stacijas Kito otrdien apsargāja armija.

Policija paziņoja, ka Esmeraldasā valsts ziemeļrietumu piekrastē tika mests spridzeklis pie policijas iecirkņa, bet citur tika aizdedzinātas divas automašīnas, tomēr neviens netika nogalināts vai ievainots.

Kito tika uzspridzināts automobilis, un vēl viens spridzeklis eksplodēja pie gājēju tilta.

Neilgi pēc bandītu iebrukuma televīzijā Noboa otrdien izdeva dekrētu, pasludinot 20 narkotiku tirdzniecības bandas par teroristu grupējumiem un pilnvarojot Ekvadoras armiju “neitralizēt" šos grupējumus starptautisko humāno tiesību ietvaros.

Prezidents arī paziņoja, ka valsts ir "iekšēja bruņota konflikta" stāvoklī. "Es esmu pavēlējis bruņotajiem spēkiem veikt militāras operācijas, lai neitralizētu šos grupējumus," Noboa ierakstīja sociālajos medijos.

Ekvadora apsūdzēs terorismā 13 bandītus, kas aizturēti pēc ielaušanās televīzijā

13 bruņotie bandīti, kas otrdien tika aizturēti pēc ielaušanās Ekvadoras sabiedriskās televīzijas studijā Gvajakilas pilsētā, tiks apsūdzēti terorismā, paziņoja Ekvadoras ģenerālprokuratūra.

Ģenerālprokuratūra paziņoja sociālā tīkla platformā "X", ka izvirzīs šīs apsūdzības tuvāko stundu laikā un ka prokurori strādā uzbrukuma vietā telekanāla TC studijā, lai iegūtu vairāk pierādījumu. Varas iestādes ir paziņojušas, ka šajā uzbrukumā neviens nav nogalināts.

Ekvadoras likumi paredz cietumsodu līdz 13 gadiem katram, kas atzīts par vainīgu terorismā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu