Kravas auto vadītājs par velosipēdista sabraukšanu saņem nosacītu cietumsodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Apsnidzis velosipēds.
Apsnidzis velosipēds. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas rajona tiesa aizvadītā gada nogalē kādam kravas automašīnas vadītājam par velosipēdista sabraukšanu piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu, liecina publiski pieejamais spriedums.

Apsūdzētais, vadot transportlīdzekli, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, kā rezultātā cietušajam tika nodarīts smags miesas bojājums, kas izraisīja viņa nāvi.

Apsūdzētais, ielu krustojumā pārkāpjot Ceļu satiksmes likumu un Ceļu satiksmes noteikumu prasības, nerīkojās saskaņā ar šo likumu un noteikumiem tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus, kā arī nedarīja visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie.

Proti, vadītājs neievēroja ceļa zīmes "Dodiet ceļu" prasību, iebraucot nevienādas nozīmes ceļu krustojumā no mazāk svarīga ceļa un, veicot nogriešanās manevru, nedeva ceļu velosipēdistam, kurš brauca pa galveno ceļu, kā rezultātā automašīna notrieca velosipēdistu. Velosipēdists nokrita zem automašīnas riteņiem un guva miesas bojājumus.

Tiesa apsūdzētajam piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz trim gadiem. Brīvības atņemšanas sods gan noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Tiesa arī nolēma piedzīt no apsūdzētā par labu cietušajai pusei kaitējuma kompensāciju par radīto morālo aizskārumu 8000 eiro apmērā.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu