VIDEO Girgensona "Sabres" sagādā "Senators" piekto zaudējumu pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Scanpix

​Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons ceturtdien vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda izcīnīja uzvaru savā laukumā, uzvaru savā laukumā izcīnot arī Uvja Balinska pārstāvētajai Floridas "Panthers".

"Sabres" ar rezultātu 5:3 (3:1, 1:0, 1:2) uzvarēja Otavas "Senators" vienību, sagādājot Kanādas komandai piekto zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 19 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja trīs spēka paņēmienus, izpelnījās divas soda minūtes, kuru laikā vārti netika zaudēti, zaudēja abos iemetienos un spēli beidza ar +/- rādītāju +1.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Teidžs Tompsons, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Dilans Kazenss (1+1) un aizsargs Rasmuss Dālins (0+2).

Pretinieku rindās divus vārtu guva Klods Žirū.

Nākamo maču Bufalo hokejisti aizvadīs sestdien, savā laukumā tiekoties ar Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks".

"Sabres" ar 40 punktiem 42 spēlēs ieņem 14.vietu Austrumu konferencē, bet "Senators" ar 28 punktiem 37 mačos ir pēdējā konferencē.

Uzvaru ceturtdien savā laukumā svinēja arī bez latviešu aizsarga Uvja Balinska spēlējošā Floridas "Panthers", kas pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 1:0, 1:0) pieveica Losandželosas "Kings". "Panterām" tā bija devītā uzvara pēc kārtas, bet "Kings" - septītais zaudējums pēc kārtas.

Kamēr Balinskis turpina krāt rezultativitātes punktus Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Šarlotas "Checkers", līgas aizvadītās nedēļas labākais spēlētājs uzbrucējs Sems Reinhārts guva vārtus pagarinājuma priekšpēdējā sekundē, maču pabeidzot ar diviem (1+1) rezultativitātes punktiem.

Reinhārts guva vēlākos pagarinājuma vārtus Floridas komandas vēsturē. Deivs Laurijs 1993. gada 30. oktobrī mačā ar Tampabejas "Lightning" guva vārtus, kad līdz pagarinājuma beigām bija atlikušas četras sekundes.

Reinhārts, gūdams 30.vārtus sezonas 41 spēlē, komandas vēsturē piekāpjas vien Pāvelam Burē, kurš to pašu 1999./2000.gada sezonā paveica 34 spēlēs.

Floridas kluba uzvaru sērija ir trešā garākā vienības vēsturē. 2021./2022.gada sezonā izdevās uzvarēt 13 spēles, bet 2015./2016.gada sezonā - 12 spēles pēc kārtas.

Vārtos Sergejs Bobrovskis atvairīja 31 no 33 viesu metieniem, bet pretējā laukuma galā Kemerons Talbots tika galā ar 38 metieniem.

Nākamo spēli "panteras" aizvadīs sestdien savā laukumā ar Ņūdžersijas "Devils".

"Panthers" ar 56 punktiem 41 spēlē ieņem otro vietu Austrumu konferencē, bet "Kings" ar 48 punktiem 38 mačos Rietumu konferencē ir sestā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu