VIDEO Draud cietumsods Polijā. Taksometra vadītājs no Rīgas nejauši kļuvis par nelegālo migrantu pārvadātāju (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Taksometra vadītājs no Rīgas raidījumam "TV3 Ziņas" atklāj, ka nejauši iekūlies pamatīgās nepatikšanās ar tiesībsargājošajām iestādēm Polijā. Viņš, veicot darba pienākumus, pāri robežai pārvedis divus cilvēkus, kas izrādījušies nelegālie migranti. Nu viņam draud seši gadi Polijas cietumā. 

Video: Raidījuma "TV3 Ziņas" sižets

Pagājušā gada 4. novembra vakarpusē Evijs Petkēvičs taksometru lietotnē saņēma izsaukumu uz Barona ielu Rīgā. Tur viņu sagaidīja trīs cilvēki. Viens no viņiem runāja latviski, bet izskatījās pēc ārzemniekiem.

"Ieslēdzu, kur jābrauc, skatos, ka Polija. Maksās skaidrā naudā, uzreiz bija jautājumi. Es saku – tāls ceļš, priekšapmaksa vajadzīga. Un otrkārt, vai dokumenti kārtībā? Tas džeks tur ar mani latviski runā, viņš saka, jā, tur viss čiki, ir nauda, man draugi nerunā ne angliski, ne krieviski, bet braucat, viss tur ir kārtībā, nekādu problēmu. It kā likās, astoņas stundas brauciens, 200 eiro tīrajā peļņā, laba darba diena," stāsta taksometra vadītājs Evijs Petkēvičs.

Pasažieri gan visu ceļu bijuši nerunīgi, līdz viņus jau pēc Lietuvas – Polijas robežas šķērsošanas, apturējusi vietējā robežsardze, pieprasot uzrādīt dokumentus.

Cietumā Polijā Evijs pavadīja aptuveni trīs nedēļas, tagad atbrīvots pret drošības naudu – astoņiem tūkstošiem eiro, ko palīdzējuši savākt draugi un ģimene. Polijas apsūdzība smaga – nelegālās migrācijas organizēšana par ko viņam draud līdz pat sešiem gadiem aiz restēm.

Latvijas Valsts robežsardze gan uzsver, ka nezināšana neatbrīvo no atbildības. Turklāt visu aizvadīto gadu plaši runāts par nelegāļu pārvadāšanu un riskiem. 

Arī Ārlietu ministrijā pauž, ka šajā gadījumā taksistam bijis jāpārliecinās par pasažieriem, ko ved. Ministrijas spēkos arī neesot apsūdzētajam nekādi palīdzēt, tie nedrīkst iesaistīties citas valsts tiesas procesā.

Plašāk skaties sižetā! 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu