"Ainārs drīz sekos Aivara pēdās uz sankciju sarakstu." Soctīklos komentē vairāku Saeimas deputātu vizīti Ķīnā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ainārs Šlesers/X

Sociālā tīkla "X" lietotājus ir uzjautrinājusi opozīcijas partijas "Latvija pirmajā vietā" Saeimas deputāta un deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu priekššedētāja Aināra Šlesera dižošanās par Ķīnas apmeklējumu, kas esot notikusi par Ķīnas valdības finansējumu.

Šlesers priecājas par savu vizīti, kas nodokļu maksātājiem nav izmaksājusi ne centa.

"Latvijas delegācijas visus izdevumus sedz Ķīnas valdība. Latvijas nodokļu maksātājiem šis komandējums izmaksā 0 eiro!" šāds paziņojums publicēts Šlesera "Facebook" kontā, kurā Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ķīnas parlamentu grupas biedri redzami pozējam gan ar Ķīnas Nacionālā tautas kongresa pārstāvjiem, gan arī ekskursijās. Viens no video deputāta sociālo tīklu kontā parāda pēdu masāžu.

No minētās deputātu grupas braucienā par Ķīnas valdības naudu devies tās vadītājs Šlesers, kā arī Ričards Šlesers (LPV), Kristaps Krištopans (LPV), Ramona Petraviča (LPV), Linda Liepiņa (LPV), Viktorija Pleškāne ("Stabilitātei") un divi deputāti no Nacionālās apvienības - Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

Latvijas Televīzija noskaidrojusi, ka pretēji Šlesera publiski rakstītajam šis nav komandējums, jo Saeimas prezidijā iesniegums par komandējumu nav iesniegts un līdz ar to nav arī apstiprināts.

Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs (NA) "Panorāmai" norādīja, ka Šlesera lūgumu brauciena dēļ attaisnot grupas neierašanos uz Saeimas sēdi atbilstoši Saeimas kārtības rullim nevarēs. Frakcijām būs jāraksta atsevišķi pieprasījumi. Un, iespējams, Nacionālā apvienība savu partijas biedru došanos uz Ķīnu neatbalstīs.

Grasbergs piebilda, ka Nacionālās apvienības deputātiem, iespējams, būs jāraksta neapmaksātā atvaļinājumā pieteikums.

Savukārt KNAB paziņojis, ka "reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju par vairāku Saeimas deputātu vizīti Ķīnā, KNAB atbilstoši savai kompetencei veiks padziļinātu informācijas izvērtējumu".

"X" lietotāji reaģē uz politiķu braucienu

Blogers Guntars Meluškāns jautā, vai sekos Putina apmaksāts ceļojums uz Maskavu.

Meluškāns spriež par Šlesera iespējamo nonākšanu sankciju sarakstā.

Uz jokiem prāts nesas LTV žurnālistam Matīsam Arnicānam.

Blogeris Arvis Villa nāk ar savu secinājumu par Ķīnas vizīti.

"X" lietotājs ar pseidonīmu Tālavs Taurētājs pārspriež valdības partijas "Nacionālā apvienība" biedra Aleksandra Kiršteina dalību "Šlesera vizītē".

Elīna Ogsta pārliecināta, ka "NA" ne par ko nav kauns.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu