VIDEO Tas nav komandējums: KNAB vērtēs vairāku Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputātu brauciens uz Ķīnu nonācis KNAB redzeslokā
Saeimas deputātu brauciens uz Ķīnu nonācis KNAB redzeslokā Foto: Ekrānšāviņš

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei plāno vērtēt vairāku Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

No minētās deputātu grupas braucienā par Ķīnas valdības naudu devies tās vadītājs Ainārs Šlesers, kā arī Ričards Šlesers, Kristaps Krištopans, Ramona Petraviča un Linda Liepiņa no partijas "Latvija pirmajā vietā", Viktorija Pleškāne no partijas "Stabilitātei" un divi deputāti no Nacionālās apvienības – Aleksandrs Kiršteins un Edmunds Teirumnieks.

Grupas vadītājs Ainārs Šlesers ("Latvija pirmajā vietā") publiski paudis, ka braucienu apmaksā Ķīnas valdība.

Vizītei pastiprinātu uzmanību pievērš arī ārpolitikas eksperti, norādot, ka vizīte notiek laikā, kad Eiropas Savienība attiecībās ar Ķīnu ietur piesardzību un uztver to kā stratēģisko sāncensi.

Latvijas Televīzija noskaidroja, ka pretēji Aināra Šlesera publiski rakstītajam – šis nav komandējums, jo Saeimas prezidijā iesniegums par komandējumu nav iesniegts un līdz ar to nav arī apstiprināts.

"Reaģējot uz publiski izskanējušo informāciju par vairāku Saeimas deputātu vizīti Ķīnā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs atbilstoši savai kompetencei veiks padziļinātu informācijas izvērtējumu," teikts KNAB paziņojumā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu