Briedis pret Opetaiju 2 – pierādījums, ka bokss kļūst par klaunādi (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis pret Džeiju Opetaiju
Mairis Briedis pret Džeiju Opetaiju Foto: EPA/Scanpix

Februārī ringā otro reizi tiksies Latvijas bokseris Mairis Briedis un Džeijs Opetaija. Šeit gan ir viens mazliet komisks "bet" - šī cīņa norisināsies par vakantu čempiona titulu, nevis Opetaijam piederošu jostu.

15. janvārī tika izziņota daļa cīņu, kuras norisināsies pirms ilgi gaidītā Oleksandra Usika un Taisona Fjūrija dueļa. Tieši pirms vakara galvenās cīņas ringā kāps Opetaija un Briedis, lai cīnītos par vakanto (!!) Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) titulu.

Šobrīd izveidojusies interesanta situācija, jo vēl decembrī IBF krūzeru divīzijas čempions bija tieši Opetaija, kurš Briedim šo jostu atņēma 2022. gadā.

Tad Opetaija nolēma piedalīties vērienīgajā Saūda Arābijas cīņu šovā, kurā viņš brutāli nokautēja Elisu Zoro. IBF pirms minētās cīņas Opetaiju nostādīja izvēles priekšā - čempiona josta vai dalība Rijādas šovā. Austrālietis izvēlējās otro opciju un atbrīvoja čempiona jostu.

Janvāra sākumā izskanēja informācija, ka Briedis par vakanto IBF jostu cīnīsies pret Gilberto Ramiresu. To publiski apstiprināja gan Briedis, gan viņa promotieris Kalle Zauerlands.

Izrādās, ka Ramiress tomēr ir piekritis cīņai 13. martā, kad viņš ringā tiksies ar Pasaules Boksa asociācijas (WBA) čempionu Arsēnu Gulamirianu. Līdz ar to IBF bija jāatrod jauns pretinieks Briedim.

Rezultātā Opetaija cīnīsies par vakanto jostu, kas vēl pirms mēneša piederēja viņam pašam...

Vēl interesantāks ir fakts, ka Briedis ir IBF krūzeru ranga līderis, bet ieņem tikai 3. vietu, jo IBF mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka pirmās divas pozīcijas ir vakantas. Turklāt Opetaija pēc jostas zaudēšanas tika nosviests uz nomināli 5. pozīciju (realitātē - 3. vietu). No loģikas perspektīvas skatoties, čempionam, pat ja tas ir atbrīvojis jostu, tik un tā nevajadzētu rangā būt zemāk par Briedi, kura pēdējā cīņa ir zaudējums pret minēto čempionu.

Gadu gaitā boksa fani ir sūkstījušies, ka viņu iemīļotais sports ir kļuvis garlaicīgāks. Piemēram, supersmagā svara bokss kopš brāļiem Kličko vairs neesot tāds kā iepriekš.

Tomēr jāteic, ka bokss ringā joprojām ir augstas kvalitātes sporta veids, kas, protams, nekad nav bijis, nav un nebūs katra sporta fana gaumē.

Savukārt bokss ārpus ringa ar "alfabēta zupu" un promotieru nespēju vienoties par cīņām jau ir nonācis uz absurda sliekšņa. Un šī Brieža cīņa pret Opetaiju ir kārtējais pierādījums tam...

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu