Lauras Putānes ģimenei 2024. gads iesākās traģiski – vēlā vakarā 6. janvārī sievietes dzīvība tika laupīta viņas darbavietā Gudbrandsdālenē, Norvēģijā, viesnīcā "Fefor Høifjellshotell". Lauru nodūra viņas kolēģis, bet slepkavības motīvs nav zināms. Portāls "Apollo.lv" apkopoja jaunākos faktus un aktuālo informāciju par traģēdiju.

"Fefor Høifjellshotell" ir viena no visvecākajām Norvēģijas kalnu viesnīcām. Viesnīcas kompleksā atrodas vairākas ēkas, visvecākā no tām ir "Societeten", kas uzbūvēta 1891. gadā.

Viesnīcas vēsture ir visnotaļ bagāta – kopš 20. gadsimta sākuma tās kompleksā atpūtušies Norvēģijas karaliskās ģimenes locekļi.

Laika gaitā tajā nakšņojuši arī vairāki Norvēģijas un ārvalstu premjerministri, kā arī citas nozīmīgas personības, tostarp britu pētnieks un jūras flotes virsnieks Roberts Falkons Skots un Nīderlandes karaliene Vilhelmīne, kura savā biogrāfijā aprakstījusi viesnīcā pavadīto laiku.

Kā ziņo Norvēģijas izdevums "VG.no", Laura dzīvoja viesnīcā, jo bija tur nodarbināta. Kolēģis – aptuveni 30 gadus vecs Serbijas pilsonis – Lauru noslepkavoja viņas istabiņā viesnīcā.

Starp abiem īsi pirms slepkavības bija radies ar darbu saistīts konflikts. Apsūdzētais skaidrojis, ka slepkavību pastrādājis alkohola reibumā.

"Te tiešām nav skaidra motīva. Pilnīgi bezjēdzīgi un traģiski. Viņš tiešām ir zaudējis prātu un pastrādāto nožēlo," norāda slepkavas advokāts Anderss Gustavs Bjernsens.

Patlaban Lauras radinieki vāc ziedojumus, lai organizētu viņas repatriāciju un viņu pienācīgi apglabātu.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp