VIDEO Latgalē lauksaimnieku daba terorizē gan vasarā, gan ziemā. Atbalsts neliels, bet parādi milzīgi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Latgalē lauksaimnieks Pāvels dabas radītā posta dēļ zaudējis lielāko daļu ražas un tādēļ iedzīvojies nopietnos parādos, ziņo raidījums "Bez tabu".

Pāvels Preiļu novadā savos un nomātos 68 ha zemes audzē graudaugus un rapsi. 

Pērn piedzīvoto lauksaimniecībai nelabvēlīgo laikapstākļu un stihiju dēļ zaudēta liela daļa ražas.

"Ziemāji neizauga, vasaras kvieši karstumā izdega. Pēc tam lietus bija tāds, ka, kad atbraucu pļaut, nebija ko pļaut. Visas vārpas aplauztas," stāsta Pāvels.

Zaudētās ražas, līdz ar to arī negūto ienākumu ienākumu dēļ Pāvels nespēj norēķināties ar zemju iznomātājiem un izpildīt saistības pret graudu iepircējiem. Iedzīvojies padsmit tūkstošu eiro parādos, raidījumam aplēsis Pāvels.

Pāvels vērsās Lauku atbalsts dienestā (LAD), cerot saņemt kompensāciju par dabas nodarītajiem zaudējumiem, bet palika bez atbalsta.

"LAD teica, ka zemnieki, kuri nodarbojas ar graudiem, nesaņems kompensāciju. Teica, ka saņems tikai tie, kuri nodarbojas ar lopkopību, barības audzēšanu lopiem. Padomājiet – vai tas ir godīgi?! Tad man atliek pārdot tehniku un izbeigt darbību! Citas izejas nav! Visiem tāda problēma, ne man vienam," raidījumam saka Pāvels.

Gan Zemkopības ministrija, gan "Zemnieku saeima" aicina graudkopjus apdrošināt sējumus, jo valsts pēc katrām spēcīgākām lietavām nespēs kompensēt postījumus.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu