Ekvadorā nogalināts prokurors, kurš izmeklēja uzbrukumu televīzijas studijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Ekvadoras bīstamākajā pilsētā, trešdien nošauts prokurors, kurš izmeklēja pagājušajā nedēļā notikušo dramatisko uzbrukumu sabiedriskās televīzijas studijai.

Prokurors Sesars Suaress tika nošauts, braucot ar automašīnu, paziņoja ģenerālprokurore Diāna Salasara.

Jau ziņots, ka 9.janvārī sabiedriskās televīzijas TC studijā Gvajakilā tiešraides laikā ielauzās bruņoti cilvēki maskās, kas sagrāba par ķīlniekiem vairākus žurnālistus un tehniskos darbiniekus. Iebrukums beidzās, kad studijā ieradās policija. 13 bandīti tika aizturēti.

Ekvadorā pēdējā laikā ir uzliesmojusi vardarbība un notikuši vairāki uzbrukumi.

7.janvārī no cietuma izbēga gangsteris Hosē Adolfo Masiass, kas pazīstams ar palamu "Fito". Pēc tam vairākos cietumos izcēlās nemieri un valstī tika izsludināts ārkārtējais stāvoklis un noteikta komandantstunda. Ekvadoras prezidents Daniels Noboa, kurš amatā atrodas kopš novembra, paziņoja par armijas mobilizēšanu uz 60 dienām, nosūtot karavīrus ielu patrulēšanai un kārtības uzturēšanai cietumos.

Reaģējot uz ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu, bandīti sagrāba par ķīlniekiem vairākus policistus un sarīkoja sprādzienus vairākās pilsētās, kā arī paziņoja, ka uzsāk "karu" pret Naboa. Notika vismaz 30 dažādi uzbrukumi, tai skaitā televīzijas studijai Gvajakilā.

Vardarbība, kas saistīta ar narkotikām, ir smagi skārusi Ekvadoru, kas savulaik tika uzskatīta par miera bastionu, bet tagad kļuvusi par galveno pieturvietu kokaīna kontrabandā uz ASV un Eiropu.

Elvadorā no 2018. līdz 2022.gadam slepkavību skaits četrkāršojās, un pagājušajā gadā tika konfiscētas rekordliels daudzums narkotiku - veselas 220 tonnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu