Medijs: ukraiņu drons lidojis virs vienas no "Putina pilīm"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas dronu operators.
Ukrainas dronu operators. Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas armija naktī uz 18. janvāri uz mērķiem Krievijā palaidusi vairākus dronus. Viens no tiem lidojis virs Valdaja, kur atrodas vairāku Krievijas oligarhu un Kremļa diktatora Vladimira Putina īpašumi, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "Unian". 

Drons pārlidojis pāri oligarhu Arkādija un Borisa Rotenbergu nekustamajiem īpašumiem, bijušā "Rossiya Bank" valdes priekšsēdētāja Jurija Kovaļčuka mājai un Putina vasaras rezidencei jeb vienai no tā sauktajām Putina pilīm.

Par to Ukrainas medijiem pavēstījis avots izlūkdienestā. 

Jau ziņots, ka Ukrainas izlūkdienesti naktī uz 18. janvāri organizējuši dronu uzbrukumu naftas objektam Sanktpēterburgā, Ļeņingradas apgabalā. 

Avots izlūkdienestā norāda, ka datu ievākšana turpinās un apstiprināti triecieni pa mērķiem. Tagad arī apstiprināts, ka Ukrainas triecieni spēj sasniegt militāros mērķus Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā. 

Avots atzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad ukraiņu droni sasnieguši Ļeņingradas apgabalu, taču šo uzbrukumu ienaidnieks izjutis stiprāk nekā pagājušos.

Jau ziņots, ka Ukrainas bruņoto spēku droni uzbrukuši Maskavas, Ļeņingradas un Belgorodas apgabalam. 

Okupantu ministrija ziņo, ka pretgaisa aizsardzības sistēmas virs Maskavas notriekušas vienu dronu un virs Ļeņingradas apgabala pārtvērušas vēl vienu. Belgorodas gubernators Vjačeslavs Gladkovs ziņo, ka virs Belgorodas pārtvertas vismaz 10 raķetes.

Belgorodas apgabalā ievainota viena sieviete. Apgabalā nodarīti bojājumi vismaz divām mājām un elektrības un gāzes piegādes līnijām. 

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins 18. janvāra rītā ziņojis, ka drons, kas devās pilsētas virzienā, tika notriekts pie Podoļskas pilsētas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu