Krievijas uzņēmumi masveidā pamet Kipru. "Fix Price" veikali darbojas arī Latvijā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: darksoul72/Shutterstock

Vismaz 10 Krievijas kompānijas ar "lielu darba apjomu savā sektorā" nolēmušas pamest Kipras jurisdikciju, vēsta vietējais izdevums "Phileleftheros". Par Krievijas miljardieru aktivitātēm Kiprā ieinteresējās ASV Federālais izlūkošanas birojs (FIB).

Kompānijas izvēlas pārcelties no Kipras uz Krievijas "īpašajiem administratīvajiem apgabaliem", piemēram, Oktjabrskas salu Kaļiņingradas apgabalā un Russkijas salu Primorskas apgabalā, vai arī uz "draudzīgajām valstīm", piemēram, Kazahstānu.

15. janvārī "TCS Group Holding", kas ir "Tinkoff Bank" māteskompānija, apstiprināja pārcelšanos no Kipras uz Krieviju. 

Tāpat lēmumu par pārcelšanos no Kipras uz Krieviju pieņēmuši "Etalon Group" akcionāri. Kompānija ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem, kas pārreģistrēsies Kaļiņingradas apgabalā.

Tirgotājs "Fix Price Group" devis priekšroku Kazahstānai, jo šī valsts ietilpst kompānijas trīs lielāko tirgu sarakstā – šeit atvērti 262 veikali un strādā ap 1600 darbinieku. Šīs grupas veikali darbojas arī Latvijā.

Krievijas kompāniju aiziešana no Kipras ir saistāma ar FIB aģentu ierašanos Kiprā, kas ieradušies kopā ar ASV Finanšu ministrijas finanšu noziegumu apkarošanas dienesta ierēdņiem, lai palīdzētu vietējām varasiestādēm cīnīties pret sankciju apiešanu.

Kipras varasiestādes jau pagājušā gada pavasarī sāka izmeklēt Krievijas saistību ar biznesa vidi Kiprā, atklājot 29 krimināllietas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu