Lielbritānija veikusi pirmo kaujas lāzera izmēģinājumu (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Pirmo reizi izmēģinājumu laikā militārajiem spēkiem ir izdevies trāpīt gaisa mērķim ar tāla darbības rādiusa lāzera enerģijas ieroču sistēmu "DragonFire", piektdien Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Izmēģinājumi notika Hebridu poligonā Skotijā. "DragonFire" lāzera darbības rādiuss ir klasificēts, norādīja Apvienotās Karalistes valdība, piebilstot, ka ierocis var trāpīt "jebkurā redzamā mērķī". Saskaņā ar laikraksta "The Times" ziņām "DragonFire" testu laikā iznīcināja tuvojošos dronus no dažu kilometru attāluma.

Lielbritānijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka jaunais ierocis ilgtermiņā varētu kļūt par lētu alternatīvu raķetēm "noteiktu uzdevumu veikšanai". "Enerģijas ierocis uzbrūk mērķim ar gaismas ātrumu un izmanto staru, lai to iznīcinātu," skaidrots kompleksa darbības princips.

Viens lāzera "šāviens" maksā 10 mārciņas, norādīja departaments. Tā precizitāte ir līdzvērtīga trāpījumam monētai no kilometra attāluma.

Veiksmīgi veiktie testi "parādīja spēju uzbrukt gaisa mērķiem atbilstošā attālumā, un tas ir svarīgs solis ceļā uz šīs tehnoloģijas ieviešanu dienestā", norādīja Aizsardzības ministrija. Apvienotās Karalistes armija un jūras kara flote apsver iespēju izmantot šo ieroci pretgaisa aizsardzībai, teikts ministrijas paziņojumā.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu