VIDEO Iespējamā dronu uzbrukumā Krievijā aizdedzies dabasgāzes termināls (2)

Papildināts plkst. 13:19
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/World News/"X"

Naktī uz svētdienu Krievijas Ustjlugas ostā izcēlies ugunsgrēks uzņēmumam "Novatek" piederošajā dabasgāzes terminālā, paziņojis Ļeņingradas apgabala gubernators Aleksandrs Drozdenko.

Tikmēr Ukrainas izlūkdienesti ziņo, ka veikuši lidrobotu uzbrukumu Ustjlugas ostai.

Drozdovs apgalvo, ka ugunsgrēkā cietušo nav un ka viss personāls ticis evakuēts.

Par ugunsgrēka cēloņiem gubernators nekādu informāciju nesniedza, taču paziņoja, ka Kingisepa rajonā izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis.

Tikmēr lietotnes "Telegram" kanāls "Ostorožno, Novosti" vēsta, ka neilgi pirms ugunsgrēka sākuma Kingisepa rajona iedzīvotāji aptuveni 35 kilometrus no Ustjlugas dzirdējuši lidrobotus.

Par iedzīvotāju dzirdētajiem lidrobotiem un sprādzieniem ziņo arī "Telegram" kanāli "Baza" un "Shot".

Savukārt tīmekļa izdevums "Fontanka" vēsta, ka neilgi pirms ugunsgrēka krievu pretgaisa aizsardzības sistēma fiksējusi divus bezpilota lidaparātus, kas lidojuši Sanktpēterburgas virzienā, bet tad mainījuši kursu un devušies uz Kingisepa rajonu.

"Fontanka" raksta, ka uzbrukums terminālam noticis ap plkst.3.20 (ap plkst.2.20 pēc Latvijas laika) un ka tā rezultātā eksplodējis viens no gāzes rezervuāriem.

Savukārt Krievijas totalitārā režīma kontrolētā aģentūra "RIA Novosti" vēsta, ka lidrobota acīmredzami aizdedzinātā rezervuāra ietilpība esot 100 kubikmetri.

Tikmēr "Novatek" paziņojis, ka ugunsgrēku izraisījis "ārējs faktors".

Avots Ukrainas drošības dienestos izdevumam "Ukrainska Pravda" pavēstījis, ka Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) un Ukrainas Drošības dienests (SBU) naktī uz svētdienu veikuši lidrobotu uzbrukumus ne tikai dabasgāzes terminālim Ustjlugā, bet arī krievu militārajiem objektiem Smoļenskā, Tulā un Orlā.

Cits avots bruņotajos spēkos pavēstījis, ka uzbrukumu Ustjlugas ostai organizējis SBU.

Ustjlugā cita starpā tiek pārstrādāta degviela, kura tiek piegādāta Krievijas armijai.

Ukraina šonedēļ iepriekš jau uzņēmās atbildību par uzbrukumiem divām naftas noliktavām Krievijā, tajā skaitā kādai noliktavai, kas atrodas Ļeņingradas apgabalā. Otrais uzbrukums naftas bāzei Ukrainas pierobežā esošajā Brjanskas apgabalā izraisīja milzu ugunsgrēku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu