Slovākijas premjers: nepieļausim Ukrainas dalību NATO (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico
Slovākijas premjerministrs Roberts Fico Foto: AFP/SCANPIX

Slovākijas premjerministrs Roberts Fico televīzijas kanāla RTVS ēterā sestdien, 20. janvārī, paziņojis, ka Ukrainas premjeru Denisu Šmihaļu informēs par Bratislavas nodomu bloķēt Ukrainas dalību NATO, vēsta ziņu aģentūra DPA.

Fico apstiprināja 24. janvārī Užgorodā tiksies ar Šmihaļu. Viņš pieņēmis lēmumu bloķēt Ukrainas dalību NATO, jo pastāvot Trešā pasaules kara draudi. 

Turklāt Fico Šmihaļam apstiprinās savu pozīciju Ukrainai nepiegādāt nekādus ieročus. 

"Es viņam teikšu, ka, runājot par iestāšanos ES, mēs tos respektējam, bet viņiem ir jāizpilda nosacījumi. Valsts, kas absolūti neizpilda nekādas prasības, nevar pievienoties ES," norādīja Fico. Viņš teica ka uz Ukrainu dosies ar humāno palīdzību.

Pērnā gada oktobra beigās Fico paziņoja Slovākijas parlamentā, ka viņa valdība pārtrauc militārās palīdzības piegādes Ukrainai. “Mēs uzskatām, ka palīdzība Ukrainai ir tikai humāna un civilā palīdzība. Mēs vairs nepiegādāsim Ukrainai ieročus,” uzsvēra politiķis.

Fico uzsvēra, ka "karš Ukrainā nav mūsu karš" un norādīja, ka visas karadarbības apturēšana esot labākais risinājums Ukrainai. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu