Ģērmane pēc pirmā brauciena Pasaules kausa posma sacensībās slalomā ieņem 11. vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane
Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Latvijas sportiste Dženifera Ģērmane svētdien Slovākijā pēc pirmā brauciena ieņem 11.vietu Pasaules kausa posma kalnu slēpošanā slaloma sacensībās.

Pirmajā braucienā, startējot ar 30.numuru, Ģērmane trasi veica 55,04 sekundēs un ieņēma 11.vietu 63 dalībnieču konkurencē. Latvijas sportiste līderei amerikānietei Mikeilai Šifrinai zaudēja 2,13 sekundes.

Pirmajā braucienā Šifrina finišēja 52,91 sekundē. Viņa par 0,52 sekundēm apsteidza Horvātijas sportisti Zrinku Ļutiču, kamēr šveiciete Melānija Mejāra atpalika 1,35 sekundes un noslēdza labāko trijnieku.

No 63 sportistēm, kuras startēja pirmajā braucienā, finišu sasniedza 46 kalnu slēpotājas.

Otrais brauciens, kurā piedalīsies 30 labākās sportistes, sāksies plkst.13.15 pēc Latvijas laika. Sacensības tiešraidē translē televīzijas kanāls "Eurosport 2".

20 gadus vecā Ģērmane šosezon aizvadījusi trīs Pasaules kausa sacensības. Ja pirmajās viņa ar 22.vietu atkārtoja Leldes Gasūnas rekordu Pasaules kausa sacensībās, tad nākamajā pacēla latiņu vēl augstāk - vispirms uz 12.vietu un pēc tam uz astoto pozīciju. Augstvērtīgos rezultātus pēdējās sacensībās neliedza sasniegt zemā starta pozīcija pirmajos braucienos, iepriekšējos divos posmos startējot ar attiecīgi 48. un 50.numuru.

Pagājušajā nedēļas nogalē latviete startēja Eiropas kausā, izcīnot savas pirmās divas uzvaras šāda ranga mačos.

Pasaules kausa slaloma ieskaitē Šifrinai ir 530 punkti, par 25 punktiem apsteidzot Slovākijas pārstāvi Petru Vlhovu, bet trešā ar 164 punktiem ir vāciete Lēna Dirra. Ģērmane ar 63 punktiem ir 24.vietā.

Visu disciplīnu summā Šifrinai ir 1109 punkti jeb par 307 punktiem vairāk nekā Vlhovai, kamēr tālāk ar 789 un 787 punktiem ir šveiciete Lara Gūta-Behrami un itāliete Federika Brinjone, kuras vairāk specializējas ātruma disciplīnās. Ģērmane atrodas 55.pozīcijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu