Rastorgujevs finišē 12. vietā Pasaules kausa posmā 15 kilometru distancē ar kopēju startu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas sportists Andrejs Rastorgujevs svētdien Antholcā Pasaules kausa (PK) biatlonā sestajā posmā 15 kilometru distancē ar kopēju startu finišēja 12.pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, kurš, pieļaujot tikai vienu kļūdu otrajā šaušanā, finišu sasniedza pēc 35 minūtēm un 51,4 sekundēm.

Otro vietu ieņēma uzvarētāja tautietis Juhanness Dāle-Ševdāls, zaudējot Kristiansenam 10,7 sekundes, bet trešais finišēja vēl viens Norvēģijas pārstāvis Vēbjērns Sērums, piekāpjoties labākā rezultāta īpašniekam 14 sekundes.

Pirmajā ugunslīnijā Rastorgujevs tika pie viena soda apļa un trasē atgriezās 27.vietā, zaudējot līderim nepilnas 40 sekundes. Savukārt otrajā šaušanā viņš aizvēra visus mērķus un pakāpās uz 18.vietu.

Trešajā šaušanā Latvijas sportists nopelnīja vēls divus soda apļus, pēc kuriem atkāpās uz 21.pozīciju. Savukārt noslēdzošajā ugunslīnijā Rastorgujevs šāva nekļūdīgi, atgriežoties trasē 12.vietā.

Finišā Rastorgujevs zaudēja uzvarētājam minūti un 6,5 sekundes un atpalika no iekļūšanas labāko desmitniekā nedaudz vairāk kā trīs sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā visu disciplīnu summā pirmās sešas vietas aizņem norvēģi - līderis irJuhanness Tingnēss Bē ar 806 punktiem, viņam Dāle-Ševdāls ar 714 punktiem un brālis Tarjei Bē ar 708 punktiem. Rastorgujevs ar 280 punktiem ir 18., bet Renārs Birkentāls ar 33 punktiem ir 55.pozīcijā.

Sezonas pirmajās sacensībās ar kopēju startu Rastorgujevs Lencerheidē šāva perfekti un finišēja desmitajā vietā, bet visu goda pjedestālu aizņēma norvēģi, uzvaru svinot Juhannesam Tīngnesam Bē. Tieši sacensībās ar masu startu Rastorgujevam izdevies izcīnīt vienu no divām medaļām Pasaules kausu individuālajās sacensībās - 2016./2017.gadā Oslo viņš šajā disciplīnā bija otrais.

Svētdien vēl plkst.15.45 sacensībās 12,5 kilometros ar kopēju startu piedalīsies sievietes, taču bez Latvijas pārstāvēm.

No 21. līdz 28.janvārim Slovākijas trasē Osrblī notiks Eiropas meistarsacīkstes, no 7. līdz 18.februārim Čehijas pilsētā Nove Mesto - pasaules čempionāts, bet nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.

Šosezon Pasaules kausa seriālā ir deviņi posmi, kristāla globusus dalot marta vidū Kanādas trasē Kenmorā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu