Jermaks: Aizsardzības pozīcija var novest pie kara iesaldēšanas. Ukraina nekad tam nepiekritīs

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītājs Andrijs Jermaks.
Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska biroja vadītājs Andrijs Jermaks. Foto: Ukrinform/SIPA/Ukrinform/SIPA

Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs Andrijs Jermaks paziņojis, ka pāreja uz aizsardzības pozīcijām bieži noved pie konflikta iesaldēšanas, un Ukraina nekad nepiekritīs iesaldētam konfliktam ar Krievijas Federāciju, tā viņš pavēstījis intervijā franču laikrakstam "Le Figaro".

Viņš sacīja: "Aizsargājošu karu nav iespējams vadīt. Pāreja uz aizsardzības pozīciju bieži vien noved pie konflikta iesaldēšanas. Mēs to esam pieredzējuši kopš 2014. gada. Mēs nekad nepiekritīsim iesaldētam konfliktam ar Putinu. 

Risinājums ir nevis apstāties, bet būt reālistiem, būt stipriem, būt kopā ar mūsu partneriem un neapstāties."

Ukrainas prezidenta kancelejas vadītājs atzīmēja, ka situācija frontē "neapšaubāmi ir sarežģīta, taču mūsu cilvēku motivācija, mūsu karavīru motivācija ir ļoti augsta".

"Frontē karavīri sūdzas par cilvēku un resursu trūkumu un saka, ka vairs nespēj virzīties uz priekšu. Tā neapšaubāmi ir problēma, un nav jēgas to slēpt. Dažiem karavīriem ir nepieciešama atpūta.

Daudzi no viņiem frontē ir bijuši divus gadus. Valdība un ģenerālštābs strādā pie jauna mobilizācijas likuma, kas drīzumā tiks iesniegts parlamentā. Un pie reālistiskas militārās stratēģijas. Pārejas periods vēl turpinās," sacīja prezidenta kancelejas vadītājs.

Viņš arī aicināja Ukrainas partnerus: "Dodiet mums ieročus, un mēs darīsim savu darbu."

15. janvārī Ukrainas sauszemes spēku komandieris Oleksandrs Sirskis paziņoja, ka Ukrainas armijas mērķis joprojām ir noturēt savas pozīcijas un nogurdināt ienaidnieku.

Kā vēsta "Financial Times", Ukrainas armija pāriet uz aktīvu aizsardzību, un viens no iespējamiem iemesliem ir tas, ka Krievija, iespējams, gatavojas jaunai vērienīgai ofensīvai 2024. gada vasarā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu