Neskaidri paziņojumi par ceļojuma mērķi: Igaunijā neielaiž 49 ārvalstniekus no Krievijas robežas puses

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijas robežsargi nav ielaiduši valstī 49 ārvalstniekus, kas ieradās Narvas robežšķērsošanas punktā, un lika viņiem doties atpakaļ uz Krieviju.

Sestdien un svētdien robežsargi Narvas robežkontroles punktā ierašanos Igaunijā liedza 38 Moldovas, pieciem Armēnijas, četriem Krievijas, un pa vienam Gruzijas un Ukrainas pilsonim, informēja Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta Austrumu prefektūrā.

Visbiežākie iemesli personu neielaišanai Igaunijā bija atbilstošu dokumentu, kas nepieciešami ieceļošanai valstī, trūkums, neskaidri paziņojumi par ceļojuma mērķi vai intervijās atklātie fakti, kas liecināja, ka persona varētu apdraudēt valsts sabiedrisko kārtību vai drošību.

Ārvalstu pilsoņiem tika noteikti ieceļošanas aizliegumi un dots rīkojums atgriezties Krievijā.

Narvas robežšķērsošanas punkta priekšnieks Mareks Līva iepriekš skaidroja, ka, piemēram, Moldovas pilsoņiem, kas strādā Krievijā, laiku pa laikam ir jāizbrauc no valsts, lai saglabātu savas tiesības uzturēties Krievijā, tādēļ viņi dodas uz Igauniju, kur netiek ielaisti, taču saņemtais zīmogs pasē apliecina, ka viņi ir izbraukuši no Krievijas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu