Zelenskis atklāj, ko pirms pilna mēroga kara pārrunāja pēdējā telefonsarunā ar Putinu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis tikšanās laikā ar Polijas premjeru Donaldu Tusku atklājis detaļas, kas tika pārrunātas pēdējā telefonsarunā starp viņu un Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "Unian.

Ukrainas prezidents atminas, ka Putinam pret cilvēkiem bijusi ciniska attieksme. "Es varu pastāstīt aptuveni, vairs tik labi neatceros, jo tā bija viena no mūsu pēdējām telefonsarunām," teica Zelenskis.

Zelenskis ar Putinu pārrunājis kādu lietu okupētajā Krimā, kad kāds mazs zēns bija zaudējis abus vecākus. 

"Tas bija pirms pilna mēroga kara sākuma, bet pēc mūsu tikšanās Normandijas formātā. Es viņam piezvanīju un teicu, ka Krimā viens ļoti mazs zēns ir palicis pavisam viens. Viņa māte tika noslīcināta peļķē, bet viņa tēvs tika arestēts. Zēns pats vēlāk tika noslīcināts. Es biju vienkārši šokēts. Es viņam teicu, ka šādas lietas Krimā notiek visu laiku," stāstīja Zelenskis.

Zelenskis par to zvanījis Putinam, jo pieprasījis zēna tēva atbrīvošanu. Viņš norāda, ka Putins atbildējis: "Nopietni, tā ir situācija?" Putins pēc tam Zelenska teikto esot noliedzis. 

"Tas bija cinisma un stīvuma piemērs. Tāpēc, viss, kas notika pēc tam – Buča, Mariupole – izriet no šī stāsta. Šāda ir viņa attieksme pret cilvēkiem," teica Zelenskis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu