"Gluži kā Padomju Savienībā." Somu autosportists kritiski izteicies par Latvijas veselības aprūpi (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums

Somu autosportistam Sami Talvitie pēc avārijas Biķernieku trasē piedzīvotas avārijas tika hospitalizēts. Sarunā ar somu mediju "Iltalehti" pilots visai kritiski izteicās par Latvijas veselības aprūpi.

29 gadus vecais Talvitie Biķernieku trasē biedējošu avāriju piedzīvoja aizvadītā gada septembrī.

Viņš trases barjerā ietriecās ar vairāk nekā 150 kilometrus stundā lielu ātrumu, kā rezultātā viņam tika konstatēta iekšējā asiņošana un rokas kaula lūzums.

Lai gan gūtie savainojumi nebija dzīvībai bīstami, pilots uzreiz pēc avārijas esot uztraucies par savu dzīvību. Tad viņš tika nogādāts vienā no Rīgas slimnīcām, kur tika ievietots intensīvās aprūpes nodaļā. Sportists gan precīzi nenorādīja, kurā slimnīcā viņš nonāca.

Atskatoties uz pieredzēto Latvijas medicīnas iestādē, sportists izteicās kritiski.

"Gandrīz neviens nerunāja angliski. Latvija, iespējams, ir viena no sliktākajām valstīm, kurā nonākt slimnīcā. Atmosfēra bija gluži kā Padomju Savienībā," atminējās pilots.

Talvitie sacīja, ka atmosfēra pasliktinājusies pēc tam, kad viņš no intensīvās aprūpes palātas tika pārvietots uz parasto palātu. Viņš esot nonācis 10 kvadrātmetrus lielā palātā, kopā ar četriem cilvēkiem, kuri bijuši nopietni slimi.

"Iekārtas tika atvienotas un cilvēkus izveda zem palagiem. Aizdomājos, vai es būšu nākamais? Sapratu, kas notiek, bet man bija bail, jo atrados vienā telpā ar šiem cilvēkiem," sacīja braucējs.

Pēcāk viņš tika pārvietots uz individuālo palātu, kur pilotam pie gultas esot bijis mehānisms, ar kura palīdzību saukt pēc palīdzības. Pēc pilota teiktā, šis mehānisms neesot strādājis.

"Pēdējā dienā es izmantoju signālu, jo gribēju doties uz tualeti. Biju pārsteigts, ka neviens neatnāca [palīgā]. Sapratu, ka zvans nestrādā. Signāls netika nosūtīts aprūpētājam," skaidroja braucējs.

Pēc piecām Latvijā pavadītām dienām braucējs esot pārcēlies uz savu dzimteni, kur viņš slimnīcā pavadīja vēl vienu dienu un arī pārcieta operāciju.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu