Zināmi Latvijas 3x3 basketbolistu pretinieki olimpisko spēļu atlases turnīrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
3x3 basketbolists Nauris Miezis
3x3 basketbolists Nauris Miezis Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbolisti pirmajā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā aprīlī Honkongā grupā tiksies ar Mongoliju, Ēģipti un Jaunzēlandi, pirmdien paziņoja Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA).

Pirmais no trim kvalifikācijas turnīriem Honkongā notiks no 12. līdz 14.aprīlim. Tajā Latvijas 3x3 basketbolisti B grupā tiksies ar Āzijas čempioni Mongoliju, Ēģipti un Jaunzēlandi, bet A grupā cīnīsies Honkonga, Nīderlande, Austrija un Šveice.

Tikai labākā no astoņām komandām iegūs ceļazīmi uz Parīzes spēlēm.

Ja šajā turnīrā Latvijas izlasei neizdosies uzvarēt, nākamā iespēja būs turnīrā, kas no 3. līdz 5.maijam norisināsies Japānas pilsētā Ucunomijā. Šeit bez latviešiem vīriešu turnīrā paredzēta Ēģiptes, Puertoriko, Mongolijas, Lietuvas, Japānas, Brazīlijas un Francijas komandu līdzdalība.

Pēdējā iespēja iegūt olimpisko ceļazīmi būs no 16. līdz 19.maijam Ungārijas pilsētā Debrecenā, šajās sacensībās vietas olimpiskajās spēlēs nopelnot trim komandām.

Šajā turnīrā Latvijas pretinieces C grupā ir Francija, Kanāda un Ēģipte.

A apakšgrupā tiksies Lietuva, Šveice, Vācija un Madagaskara, B grupā - Nīderlande, Austrija, Puertoriko un Ungārija, bet D grupā - Mongolija, Beļģija, Japāna un Polija.

Vienlaikus noritēs arī kvalifikācijas sacensības sievietēm, kurās Latvija nebūs pārstāvēta.

Trīs no astoņām ceļazīmēm vīriešu konkurencē jau ir ieguvušas Serbija, ASV un Ķīna, kas 1.novembra pasaules rangā bija pirmajā trijniekā.

2021.gadā Tokijas olimpiskajās spēlēs par pirmo olimpisko čempioni 3x3 basketbolā kļuva Latvijas izlase, kuras rindās spēlēja Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Agnis Čavars.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu