"Rīgas Zeļļi" piesaista pludmales volejbolistu Aleksandru Samoilovu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs
Latvijas pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas basketbola komanda "Rīgas Zeļļi" cer uz Franča Lāča palīdzību izslēgšanas turnīrā ar nosacījumu, ja Latvijas 3x3 basketbola izlase būs kvalificējusies Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Tāpat klubs ziņo, ka 10.februārī "Arēnā Rīga" paredzētajā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas spēlē ar "Viimsi" laukumā dosies pludmales volejbolists Aleksandrs Samoilovs, kurš savulaik trenējies Basketbola skolā "Rīga".

Pagājušajā nedēļā gatavošanos Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijai sāka Latvijas 3x3 basketbolisti, treniņnometnei pievienojoties arī Lācim, kurš piektdien aizvadīja savu pagaidām pēdējo spēli "Rīgas Zeļļu" rindās. Lācis ir pirmais basketbolists, ar kuru līgumu parakstīja pērnvasar izveidotā "Rīgas Zeļļu" komanda.

"Mēs ļoti gribētu, lai Francis neizlaiž nevienu kluba spēli, bet saprotam, ka olimpiskais sapnis ir kas vēl lielāks, un piepildīt to var sanākt tikai reizi mūžā. Vēlam Francim un visai Latvijas izlasei pēc iespējas ātrāk kvalificēties Parīzei un atgriezties "Zeļļos" uz "play-off" cīņām," komandas paziņojumā citēts kluba prezidents Edgars Buļs.

Arī pats Lācis sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja, ka olimpiskās ceļazīmes izcīnīšanas gadījumā viņš plāno atgriezties kluba rindās. Latvijas-Igaunijas līga tobrīd jau būs noslēgusies, bet norisināsies Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas turnīrs.

Pirmā iespēja izcīnīt ceļazīmi uz Parīzes spēlēm latviešiem būs aprīļa pirmajās nedēļās Honkongā.

Piesaistot uz vienu spēli Samoilovu, klubs vēlas piepildīt pludmales volejbolista bērnības sapni par spēlēšanu profesionālajā basketbolā. 38 gadus vecais Aleksandrs Samoilovs šobrīd spēlē kopā ar 13 gadus jaunāko brāli Mihailu un centīsies kvalificēties Parīzes olimpiskajām spēlēm.

"Rīgas Zeļļi" ar 14 uzvarām 21 spēlē ieņem piekto vietu Latvijas-Igaunijas līgas turnīra tabulā. Tāpat rīdzinieki sasnieguši Latvijas kausa pusfinālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu