Influencere, kurai retas diagnozes dēļ ir paralizēta seja

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: paulafpaiva/ Instagram

Sociālajos tīklos populāras ir ne vien mūžīgi pozitīvas personības, bet arī cilvēki, kuri godīgi parāda, ar kādām problēmām viņiem nākas sadzīvot.

Kādai ļoti populārai satura veidotājai ir izdevies sapulcināt sev pamatīgu sekotāju loku, neskatoties uz to, ka viņa fiziski nespēj pat pasmaidīt.

“Es nevaru smaidīt, aizvērt muti vai acis, kā arī izrādīt nekādas emocijas,” intervijā “Jam Press” pastāstīja 26 gadus vecā Paula Paiva no Brazīlijas.

Brunete vairāk nekā 446 tūkstošiem savu “TikTok” sekotāju paskaidroja par savu diagnozi: “Man ir rets sindroms, kas raksturo sejas paralīzi.”

Kopš dzimšanas Paivas seja ir paralizēta.

“Piedzimstot es nokļuvu intensīvās terapijas nodaļā, un mani bija jābaro ar zondi, tā kā es nevarēju zīst mātes pienu. Ārsti tajā laikā nevarēja noteikt manu diagnozi un teica, ka mans paredzamais dzīves ilgums būs ne vairāk kā trīs gadi,” skaidroja Paiva.

Pēc trim mēnešiem un neskaitāmām pārbaudēm viņai tika diagnosticēts Moebiusa sindroms – neiroloģiska slimība, kas izraisa sejas paralīzi un nespēju pakustināt acis.

Moebiusa sindroms skar aptuveni vienu cilvēku no četriem miljoniem, tostap Teilu Klemensu no Jaunzēlandes, kuru 2022. gada augustā savervēja modeļu aģentūra, lai rosinātu izpratni par šo iedzimto stāvokli.

Paiva ir apmeklējusi daudzas fizikālās un runas terapijas, kā arī veikusi vairākas acu operācijas.

“Esmu attīstījusies, cik varēju, un pilnveidojusi sevi katru dienu,” sacīja sieviete, norādot, ka viņas progress ir bijis lēns, taču vienmērīgs. “Piemēram, es spēru savus pirmos soļus tikai savā otrās dzimšanas dienas ballītē.”

“Es atceros, ka vienmēr esmu saņēmusi dažādus skatienus, apsmieklu un aizvainojošus komentārus. Bet vissliktākais periods bija vecumā no 10 līdz 12 gadiem,” atklāja Paiva.

2020. gadā viņa izlēma sociālajos tīklos ar cilvēkiem dalīties detaļās par savu diagnozi. Tas izraisīja tūlītēju interesi cilvēkos visā pasaulē.

“Es saņēmu daudzus komentārus ar jautājumu, kas kaiš manai sejai. Tāpēc izveidoju video, kur visu sīki pastāstu, un tas kļuva plaši populārs. Divu dienu laikā es ieguvu 10 tūkstošus sekotāju,” tā Paiva.

Neskatoties uz to, ka viņa joprojām saskarās ar naidpilniem komentāriem un nievājošām piezīmēm par viņas izskatu, viņa ir apmierināta ar to, ko sasniegusi.

“Es izdzīvoju savu sapni būt par inluenceri, un tā ir neliela cena, ko nākas maksāt, esot publiskai personai. Es visu negatīvo cenšos ignorēt,” skaidroja sieviete.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu