Putina opozicionārs Naģeždins savācis tūkstošiem parakstu kandidēšanai prezidenta vēlēšanās (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas pretkara aktīvists Boriss Naģeždins savācis parakstus no tūkstošiem cilvēku, kas atbalsta viņa kandidēšanu tā dēvētajās Krievijas prezidenta vēlēšanās.

"Mēs pašreiz savācam aptuveni 15 000 parakstu dienā," otrdien intervijā "YouTube" kanālam "Khodorkovsky Live" sacīja Naģeždins.

Sociālajos tīklos publicētajos video un fotogrāfijās redzamas rindas ar cilvēkiem vairākās pilsētās, kuri vēlas atbalstīt Naģeždina kandidēšanu vēlēšanās, kuras patiesībā ir tikai izrāde diktatora Vladimira Putina tupmākās valdīšanas leģitimācijai.

Naģeždina kampaņas mājaslapā teikts, ka savākti jau vairāk nekā 100 000 parakstu. Tomēr joprojām nav skaidrs, vai Krievijas vēlēšanu komisija oficiāli reģistrēs viņu dalībai vēlēšanās, kas paredzētas 17.martā. Centrālā vēlēšanu komisija prasa 105 000 parakstu, kas jāsavāc līdz 25.janvārim no dažādiem Krievijas reģioniem.

Krievijas vēlēšanu komisija jau daudzkārt iepriekš anulējusi Kremlim netīkamo kandidātu savāktos parakstus dalībai visdažādāko līmeņu vēlēšanās, faktiski nodrošinot, ka vēlēšanās var startēt vienīgi valdošā totalitārā režīma ielikteņi vai tādu fiktīvo opozīcijas partiju pārstāvji kā komunisti vai nelaiķa Vladimira Žirinovska kabatas partija - liberāldemokrāti.

Pat ja kādam pret režīmu noskaņotam kandidātam izdotas šos šķēršļus apiet, viņa sakāve tiek nodrošināta ar dažādām mahinācijām balsošanas un balsu skaitīšanas laikā.

Naģeždina kandidēšanu ar saviem parakstiem atbalstījuši arī daudzi krievi, kas aizbēguši uz ārzemēm, kas varētu būt pietiekams pamats totalitārā režīma varasiestādēm, lai anulētu viņu parakstus.

Saņemtas ziņas, ka policija Sanktpēterburgā, Novosibirskā un Obņinskā īslaicīgi aizturējusi Naģeždina kampaņas darbiniekus, kuri vāca parakstus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu